One Man Party Volume 03 през април

Всички фенове на разнообразното музикално звучене са поканени да се гмурнат в морето от различни музикални стилове, създадени от авторската продукция на Ivan Shopov, Drum Kid, Balkansky и Cooh. За цели седем часа мултиталантливият артист от град Троян отново ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика. Различното този път е, че на сцената ще се качат и гост-артисти, с които през годините той е работил и продължават съвместно да развиват алтернативната музикална сцена у нас. За да превърнат One Man Party в истинска емблема на различното музикално преживяване, към 4-те превъплъщения на Иван Шопов с периодични съвместни лайв изпълнения ще се включат: Mytrip, 80’s Clash, Авигея и Ogonek.

С това издание на One Man Party искам да събера фенове, приятели и артисти от различните жанрове, в които и аз творя, за да преживеем заедно магията на 7-часовия музикален маратон.

Ivan Shopov & Mytrip – Ambient / Drone Live Set

Началото на третото издание на One Man Party в София ще бъде дадено още в 23:00 часа, когато Ivan Shopov и Mytrip ще започнат музикалното пътешествие с техния отнасящ ambient изпълнен на живо.

Mytrip съществува на границата между атмосферния ambient, концептуалността на аудио експериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика. Над 8-годишният проект е дело на електро-акустичния композитор, импровизатор и саунд арт лектор – Ангел Симитчиев, който излиза от рамките на класическите студийни и „живи“ колаборации, като се занимава и с театър, танц, късометражно кино и арт инсталации.

Иван кани Mytrip за 3-тото издание на One Man Party, защото двамата са работили заедно по множество ъндърграунд музикални проекти и най-вече защото много харесва и подкрепя посоката, в която той развива своята ambient продукция – мрачни, дълбоки атмосферни звуци.

Drum Kid & 80’s Clash – Techno Live Set

За techno феновете Ivan е забъркал нещо още по-неочаквано и впечатляващо – първа среща между Drum Kid и техно дуото 80’S Clash, която ще се случи под формата на напълно импровизиран live. Дебютната съвместна сценична изява на techno музикантите ще търси симбиозата между тежките techno звуци на Ivan и dub techno звученето на 80’s Clash, като музиката ще бъде създавана изцяло на живо на сцената с помощта на хардуерни синтезатори.

80’s Clash е български електронен проект, създаен от Димитър Славков (Dickie) и Калоян Гаврилов (Kanz) през 2008. Бандата стартира като breakbeat музикално дуо, което с времето се трасформира в techno live проект. 80’s Clash са издавали музика за няколко значими лейбъла, включително Sick Watona, Invasion, Phat Breaks и Pulsed Records.

Balkansky & Авигея –  Dubstep / Folklore Live Set

В малките часове на нощта ще се случи още един вълнуващ сценичен дебют между Ivan и фолклорната вокална група Авигея, който ще докосне феновете до магията на традиционното фолклорно звучене, смесено с електронните звуци от бъдещето на Balkansky.

Авигея обединява младите и талантливи народни певици Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова, които заедно вдъхват нов живот на народната музика, за да може тя да достигне до по-широка публика.

Cooh & Ogonek – Drum’N’Bass Live Set

За да завърши тази вечер подобаващо, най-емблематичното drum’n’bass дуо на България – Ogonek и Cooh се завръща ударно със смазващ live сет. На сцената на *Mixtape 5* Ivan и Валери ще представят част от емблематичните си oldschool парчета, както и най-новата продукция от двамата, допълнена на живо с машини от техните студия. 


Валери Шолевски (Ogonek) е добре познат на родната bass публика с многобройните си участия и енергичен звук, както и със значимия си принос към родната bass сцена – основател на най-големия български drum’n’bass лейбъл – Metafiziq Recordings, засега обединяващ както родни, така и големи международни имена. В момента той издава музиката си за някои от най-големите лейбъли в Eвропа, като Future Sickness, Othercide, Melting Pot, Big Riddim.

Освен всички тези впечатляващи музикални образи, Ivan Shopov е и доказал се през годните талантлив художник – този път в ролята на автор на впечатляващата визия на третото издание на поредицата One Man Party!

С 2 думи нямаме търпение за музикалната шизофрения на квадрат, която Ivan Shopov готви заедно със специално поканените от него артисти за нощта на 15-ти април.

Събитието One Man Party е съвместна продукция на Ivan Shopov и EventEase.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

768742f9-8677-4582-84d2-7383210d786b
Viers – Hurt Me EP

Viers – Hurt Me EP

You probably don’t spend enough time thinking about how hard it is to run a record label. To wake up every single morning scouring the planet for cutting-edge sounds and succeeding every single time.

Carl Cox: Space Is The Place (documentary)

Resident Advisor и британския Channel 4 разказват за краят на една ера. Филмът проследява последната глава от резидентството на Carl Cox в Space Ibiza през 2016 от старта Music Is Revolution през юни до клоузинга през септември.