One Man Party Volume 03 през април

Всички фенове на разнообразното музикално звучене са поканени да се гмурнат в морето от различни музикални стилове, създадени от авторската продукция на Ivan Shopov, Drum Kid, Balkansky и Cooh. За цели седем часа мултиталантливият артист от град Троян отново ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика. Различното този път е, че на сцената ще се качат и гост-артисти, с които през годините той е работил и продължават съвместно да развиват алтернативната музикална сцена у нас. За да превърнат One Man Party в истинска емблема на различното музикално преживяване, към 4-те превъплъщения на Иван Шопов с периодични съвместни лайв изпълнения ще се включат: Mytrip, 80’s Clash, Авигея и Ogonek.

С това издание на One Man Party искам да събера фенове, приятели и артисти от различните жанрове, в които и аз творя, за да преживеем заедно магията на 7-часовия музикален маратон.

Ivan Shopov & Mytrip – Ambient / Drone Live Set

Началото на третото издание на One Man Party в София ще бъде дадено още в 23:00 часа, когато Ivan Shopov и Mytrip ще започнат музикалното пътешествие с техния отнасящ ambient изпълнен на живо.

Mytrip съществува на границата между атмосферния ambient, концептуалността на аудио експериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика. Над 8-годишният проект е дело на електро-акустичния композитор, импровизатор и саунд арт лектор – Ангел Симитчиев, който излиза от рамките на класическите студийни и „живи“ колаборации, като се занимава и с театър, танц, късометражно кино и арт инсталации.

Иван кани Mytrip за 3-тото издание на One Man Party, защото двамата са работили заедно по множество ъндърграунд музикални проекти и най-вече защото много харесва и подкрепя посоката, в която той развива своята ambient продукция – мрачни, дълбоки атмосферни звуци.

Drum Kid & 80’s Clash – Techno Live Set

За techno феновете Ivan е забъркал нещо още по-неочаквано и впечатляващо – първа среща между Drum Kid и техно дуото 80’S Clash, която ще се случи под формата на напълно импровизиран live. Дебютната съвместна сценична изява на techno музикантите ще търси симбиозата между тежките techno звуци на Ivan и dub techno звученето на 80’s Clash, като музиката ще бъде създавана изцяло на живо на сцената с помощта на хардуерни синтезатори.

80’s Clash е български електронен проект, създаен от Димитър Славков (Dickie) и Калоян Гаврилов (Kanz) през 2008. Бандата стартира като breakbeat музикално дуо, което с времето се трасформира в techno live проект. 80’s Clash са издавали музика за няколко значими лейбъла, включително Sick Watona, Invasion, Phat Breaks и Pulsed Records.

Balkansky & Авигея –  Dubstep / Folklore Live Set

В малките часове на нощта ще се случи още един вълнуващ сценичен дебют между Ivan и фолклорната вокална група Авигея, който ще докосне феновете до магията на традиционното фолклорно звучене, смесено с електронните звуци от бъдещето на Balkansky.

Авигея обединява младите и талантливи народни певици Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова, които заедно вдъхват нов живот на народната музика, за да може тя да достигне до по-широка публика.

Cooh & Ogonek – Drum’N’Bass Live Set

За да завърши тази вечер подобаващо, най-емблематичното drum’n’bass дуо на България – Ogonek и Cooh се завръща ударно със смазващ live сет. На сцената на *Mixtape 5* Ivan и Валери ще представят част от емблематичните си oldschool парчета, както и най-новата продукция от двамата, допълнена на живо с машини от техните студия. 


Валери Шолевски (Ogonek) е добре познат на родната bass публика с многобройните си участия и енергичен звук, както и със значимия си принос към родната bass сцена – основател на най-големия български drum’n’bass лейбъл – Metafiziq Recordings, засега обединяващ както родни, така и големи международни имена. В момента той издава музиката си за някои от най-големите лейбъли в Eвропа, като Future Sickness, Othercide, Melting Pot, Big Riddim.

Освен всички тези впечатляващи музикални образи, Ivan Shopov е и доказал се през годните талантлив художник – този път в ролята на автор на впечатляващата визия на третото издание на поредицата One Man Party!

С 2 думи нямаме търпение за музикалната шизофрения на квадрат, която Ivan Shopov готви заедно със специално поканените от него артисти за нощта на 15-ти април.

Събитието One Man Party е съвместна продукция на Ivan Shopov и EventEase.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

1aa178dc-8358-4b71-8264-b9091509eb84
Avision – Innocence ​EP

Avision – Innocence EP

Avision storms into 2020 in fine fashion with his first EP for Maceo Plex’s Ellum Audio label. Playing the decks since just 12 years of age, this American artist grew up in the musically rich New York City scene and is now at the sharp end of it with his own new school techno sound.

Dd2
Nina Kraviz – Live at Sonar Festival 2017

Nina Kraviz – Live at Sonar Festival 2017

Пълен запис на сета на Nina Kraviz от тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона, когато рускинята закри петъчния Sonar by Night на SonarPub сцената.