By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Nina Kraviz стартира нов лейбъл – GALAXiiD

Details

Artists:

Labels:
,

Nina Kraviz официално обяви старта на нов лейбъл GALAXiiD, който ще оперира като дъщерен на трип. GALAXiiD, подобно на трип, “ще има същата силна визуална идентичност, като автори на артуърка на всички рилийзи на лейбъла ще бъдат психедилични артисти.”

Музикално GALAXiiD ще гравитира основно върху experimental, ambient и psychedelia стиловете. В допълнение периодично ще издават и книги. Първите няколко рилийза на лейбъла ще бъдат на руснака Species Of Fishes и исландецът Biogen, чийто продукции ще бъдат събрани в компилация. Междувпрочем през март се очаква появата на албум от Biogen за трип. Новия лейбъл планира да издаде и сборна компилация с psychedelic музика от Япония и Русия от 70-те години на миналия век.

Официално обявени дати за предстоящите рилийзи все още няма, но първото GALAXiiD събитие е насрочено за 25-ти март в лондонското веню Printworks. Line-up-a включва Nina Kraviz, Luke Vibert, 808 State, Aleksi Perälä, Bjarki, Dopplereffekt и live от PTU.

More from bassline.bg

ALEX NIGGEMANN С МИКС ЗА BALANCE PRESENTS

Alex Niggemann е поредното име, което ще направи своя принос за компилацията на австралийския лейбъл Balance Music – Balance Presents. Това ще бъде и третото издание на поредицата за тази година, след впечатляващите миксове на Patrice Bäumel и Darius Syrossian.

Carola Pisaturo се завръща в София през април

От няколко години насам, София е задължителна дестинация от световното турне на Sven Vath и лейбълът му Cocoon. През 2015, в едно от най-паметните събития от последните години, заедно с него бе и мултиталантливата италианка Carola Pisaturo, която тогава слушахме на живо за пръв път, и поне за нас двучасовият й vinyl only сет се превърна в гвоздея на вечерта.