By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Nina Kraviz стартира нов лейбъл – GALAXiiD

Details

Artists:

Labels:
,

Nina Kraviz официално обяви старта на нов лейбъл GALAXiiD, който ще оперира като дъщерен на трип. GALAXiiD, подобно на трип, “ще има същата силна визуална идентичност, като автори на артуърка на всички рилийзи на лейбъла ще бъдат психедилични артисти.”

Музикално GALAXiiD ще гравитира основно върху experimental, ambient и psychedelia стиловете. В допълнение периодично ще издават и книги. Първите няколко рилийза на лейбъла ще бъдат на руснака Species Of Fishes и исландецът Biogen, чийто продукции ще бъдат събрани в компилация. Междувпрочем през март се очаква появата на албум от Biogen за трип. Новия лейбъл планира да издаде и сборна компилация с psychedelic музика от Япония и Русия от 70-те години на миналия век.

Официално обявени дати за предстоящите рилийзи все още няма, но първото GALAXiiD събитие е насрочено за 25-ти март в лондонското веню Printworks. Line-up-a включва Nina Kraviz, Luke Vibert, 808 State, Aleksi Perälä, Bjarki, Dopplereffekt и live от PTU.

More from bassline.bg

10+ SONAR FESTIVAL 2016 PODCASTS

Все още сме под въздействието на магията наречена Sonar Festival и кажи-речи вече седмица сме подвластни на сетовете и концертите, които чухме и видяхме.

ANDREY PUSHKAREV В СОФИЯ ПРЕЗ МАЙ

На 14-ти май във Fabrica 126, своят дебют у нас ще направи руският DJ и продуцент Andrey Pushkarev. Гостуването на руснакa, е не само част от все по-разнообразният booking, на който всички ние ставаме свидетели в последно време, но и част от добрата инициатива на едно от новите лица на родната сцена – Raine, чиято цел е да представи на родната аудитория артисти с изключителен музикален вкус и с безспорен underground бекграунд.