Metropolis Presents Industrial Gathering

You get exactly what it means - techno и танци в индустриална среда с минимално осветление.

Точно 5 месеца след като Ellen Allien, DVS1 и Setaoc Mass напукаха стените на току що ремонтираната Asics Arena, Metropolis са ни подготвили цяло едно ново предизвикателство, от което, честно да си признаем, имаме огромна нужда. 5 месеца без рейв на Metropolis, са си 5 месеца без рейв на Metropolis, както и да ги гледаме.

31-ви август е датата, към която сме отправили поглед още в мига, в който стана ясно, че иначе традиционните Hello Summer и Insomnia тази година отпадат от летния парти календар, а събитието е Industrial Gathering – you get exactly what it means – techno и танци в индустриална среда с минимално осветление. Начело застават Jay Clarke и Jeroen Search подкрепени от DJ Steven, DJ Smurf, Miss Lidiya, Ziggy, Shade и Voro.

Jay Clarke

Британеца Jay Clarke пристига в София, директно от пулта на легендарния клуб fabric, на който е резидент, за да покаже общото между първата си страст drum’n’bass музиката и techno-то, което пък открива през 2004 под въздействието на Jeff Mills. През годините развива стила си, вдъхновяван от имена като Dave Clarke, Surgeon, Luke Slater, Ben Sims, Robert Hood, Derrick May, Joey Beltram, DVS1 и Ben Klock.

Jeroen Search

Холандеца Jeroen Search пък е от артистите, които са вдъхновение за редица DJ-и и продуценти. Самият той продуцира музика още от средата на 90-те години на миналия век с рилийзи за лейбъли като Figure, Mrec, Axis, Dynamic Reflection и собствения му лейбъл Search, който определено обуславя най-точно звученето му.

От родна страна ще чуем DJ Steven, който това лято освен, че радваше феновете зад пулта на всички големи клубове в страната, издаде и първото си самостоятелно EP – Schizma под псевдонима Stevo Kurt за Mekanika Recordings, с ремикси от Asymmetrik. DJ Smurf, Miss Lidiya, Ziggy, Shade и Voro пък бяха основните виновници за поддържането на techno атмосферата в София през цялото лято благодарение на регулярните Roboloco събития в NuTone.

Цялата банда се събира тази събота (31-ви август) с начален час 22:00 на все още неизвестна локация в столицата за дългочакания летен Metropolis рейв – Industrial Gathering. През целия август на няколко етапа отпадаха различни райони на София, стеснявайки кръга до останалите след 5-тия етап райони Сердика и Искър. Къде точно ще се проведе Industrial Gathering ще разберем първо от Instаgram акаунта на Heineken в 10 сутринта в деня на събитието. Ние можем само да ви загатнем да мислите чисто асоциативно в посока Printworks в Лондон или индустриалния парк Mia Doro в Торино, където се провежда KappaFutur Festival.

Ще има безплатен Технобус до “тайната локация” с началo – Централна гара, спирка на нощните автобуси и график на движение от 22:00 до 01:30. Билети за Industrial Gathering на цена от 20 лв. можете да закупите от ePay GO.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Sonic Voyager с Ben Klock и KiNK

След шеметното начало на годината с Heroes Total, най-старият DJ колектив у нас продължава специалната поредица събития, с които празнува юбилея си под надслов Metropolis 20.

bassline.bg Block Party на София Диша 2015

През последните пет години фестивалът за градска култура София Диша се превърна в един своеобразен празник-среща, на който се запознахме с последните събития от културния живот на столицата.