By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

MAURICE WHITE ПОЧИНА НА 74 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Maurice White e eдин от съоснователите на култовата банда Earth, Wind & Fire.

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Един от съоснователите на култовата банда Earth, Wind & Fire – Maurice White, е починал на 74 годишна възраст в четвъртък сутринта. Това съобщи брат му Verdine White пред Associated Press.

Maurice е починал в съня си в дома си в Лос Анджелес. През 1992 той е диагностициран с Паркинсон, но състоянието му се влошило в последните няколко месеца.

Earth, Wind & Fire са продали над 90 млн. албума в цял свят, а някои от големите им хитове включват September, Boogie Wonderland, Shining Star и After the Love has Gone. Maurice White формира банда под името Salty Peppers в Чикаго в края на 60-те, след което се мести за постоянно в LA, а бандата се прекръства на Earth, Wind & Fire – трите основни елемента в астрологичната карта на White.

Maurice, по-известен с прякора си Reese, през годините е работил с артисти като The Emotions, Barbra Streisand, Cher и Neil Diamond.

More from bassline.bg

STEVEN MILEV

Steven Milev e любител и ценител на качествената музика. За траклиста: Парчетата на артисти, участвали на фестивала, които съм използвал в миксa, са Session Victim – Good Intentions, KiNK &