Klockworks и Metropolis представят Photon в София

Фотонът е фундаменталната частица на видимата светлина, с уникалното свойство да бъде както частица, така и вълна. Фотонът има нулева маса за почивка и винаги се движи със скоростта на светлината.

За последните 4 години, събитията на Klockworks репрезентират таланта на артистите от ростера на лейбъла, едновременно с това фокусирайки се върху изпълненото с живот визуално изкуство на прекрасната Heleen Blanken. Тя е родена в Холандия и умело борави с всякакъв вид визуално изкуство, включително режисира и собствени късометражни филми. Част от вас може би я познават като резидент visual artist в легендарния амстердамски клуб Trouw, където създава завладяващи инсталации за партита, фестивали, галерии и театри.

От миналата година, парти концепцията на KlockworksPHOTON, отвори врати и за артисти, на чиято продукция и DJ сетове самия Ben Klock се възхищава – от нови и обещаващи имена до истински легенди в индустрията. Концепцията поставя акцент върху понятието фотон, представяйки мултисензорно преживяване, което насочва вниманието върху симбиозата между звук, светлина и архитектура и начина, по който комбинацията от тези елементи влияе върху нашето преживяване. Уникални, огромни и индустриални пространства са необходими на светлината за изграждането на тази симбиоза. Поради особените характеристики на всяко едно от венютата избрани да бъдат домакини на PHOTON, светлинното шоу винаги бива уникално.

След като PHOTON обиколи, някои от най-добрите венюта и фестивали в Европа, уникалната парти концепция на Klockworks идва и в София, благодарение на Metropolis. На 27-ми октомври в Inter Expo Center ще имаме възможността да преживеем симбиозата между светлината, архитектурата и звука, за който пък ще се погрижат Newa, Rødhåd, Ø[Phase] (live), и разбира се самият Ben Klock.

Ben Klock
Ben Klock

Грузинката Ana Kublashvili е едно от лицата на небезизвестния клуб Bassiani. Като продуцент, Newa черпи вдъхновение от професионалната си подготовка на jazz музикант, а крайния резултат са експериментални ambient и techno издания за Klockworks, Semantica и собствения й лейбъл Icon Trax.

Британецът Ashley Burchett а.к.а. Ø[Phase], чийто стил варира от minimal до детройтско techno е част от британската сцена повече от 20 години. Мастъринг инжинер по професия, изобщо не е изненада, че още първите му продукции от края на 90-те имат сериозен успех, въпреки че тогава продуцентството е просто странично занимание. С релийзи за Surface/Inceptive Records и лейбъла на Ben Sims – Ingoma от началото на новия век, през 2007 Phase започва да работи с легендарния белгийски лейбъл Token Records, на който е лоялен и до днес, а музиката му бързо получава международно признание и е неизменна част от сетовете на имена като Marcel Dettmann, Robert Hood, Dave Clarke, Ben Klock и Rødhåd.

Rodhad
Rodhad

Тъкмо последните двама, допълват лайнъпа на PHOTON в София. Червенокосият германец Rødhåd направи брилянтен сет по време на първото си гостуване у нас през 2016, като хедлайнер на поредицата Sonic Voyager и определено нямаме търпение да го чуем отново, при това в уникалната атмосфера на PHOTON и изключително комбо от techno артисти, между които и един от основните виновници София да попадне, в стриктната селекция от локации за изданията на PHOTONBen Klock.

Не е тайна, че всяко гостуване на Ben Klock у нас е истинска радост, не само за феновете, но и за самия него. Над шестчасовите му сетове моменатално получиха заслужено място в списъка с “историческите събития” на Metropolis, който пък към днешна дата се оказва доста дълъг. По всичко личи, че PHOTON София ще бъде още едно от тях.

Klockworks x Metropolis present Photon е на 27.10.2018 в Inter Expo Center – София. Началото е в 22:00. Билети в мрежата на Eventim и ePay Go, както и от офисите на Eвентим, Easypay, Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис. За повече информация следете bassline.bg и събитието във Facebook.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

25400ddc-b923-4a89-9444-5550b1094194
Fideles – Endless Sacrifice EP

Fideles – Endless Sacrifice EP

Afterlife Recordings welcomes back the Fideles duo for a new EP, Endless Sacrifice. The opener Heading North pairs the heavenly vocals of Flu with a subtle, acid bassline and radiant melody, setting the scene for the eerie and transcendental sounds of Harmed and the title track Endless Sacrifice.