fbpx

Klockworks и Metropolis представят Photon Sofia 2019

На 6-ти декември София става домакин на Photon за втора поредна година, а към Ben Klock се присъединяват Adiel, Luke Slater и Marcel Dettmann.

Измина малко повече от година, откакто България бе прибавена към иначе краткия списък от държави, в които Ben Klock представя Photon. Към днешна дата те са общо 11, а на 6-ти декември София ще стане домакин на събитието за втора поредна година отново благодарение на съвместните усилия на Klockworks и Metropolis.

Минимализма е основната насока на Ben Klock, под която дизайнера на осветлението на PhotonLars Murasch, изгражда визуалната част на шоуто от тънки светлинни лъчи моделирани в WYSIWYG 3D софтуерна програма. Прецизният, по-висок интензитет на светлините дава възможност за по-дълбок контраст и съответно по-голяма прецизност на изгражданите от светлините форми. Важно изискване е липсата на външна светлина, която обикновено е трудно да бъде ограничена на големи събития, включително светлините от баровете и затова нивото на тъмнината е момента, с който малко или много всеки път е нужен компромис. Поради тези фактори и особените характеристики на всяко едно от венютата избрани да бъдат домакини на Photon, светлинното шоу винаги бива уникално, подготовката по което отнема около 6 месеца.

Ben Klock – Photon Sofia 2018 © Ivandov

Photon дебютира през 2017 в Printworks, Лондон, и от тогава до сега концепцията продължава да се развива. На артистичния фронт, обхвата на събитията прераства от артисти тясно свързани с лейбъла Klockworks, до такива, на които самия Ben Klock се възхищава и иска да покани да пускат заедно. Миналата година това бяха Newa, Rødhåd и Ø[Phase], а тази година ни очаква среща с Adiel, Luke Slater, Marcel Dettmann и разбира се Ben Klock.

Adiel е едно от сравнително новите имена на електронната сцена, чийто хипнотични сетове се превръщат в запазена марка на Goa Ultrabeat партитата в Рим, на които тя е резидент. Малко след това имена като Marcel Dettmann, Ben Klock и Tale of Us я канят да участва на различни събития и така името й попада в line-up-ите на Klockworks Showcase в Berghain, Photon в Лондон и Амстердам и Afterlife партитата на Ибиза. Следват Dekmantel, offSonar и дебютът й за Boiler Room, както и клубове като Concrete, De School и Fuse.

На 1-ви ноември тази година, се появи ново двойно EP от Planetary Assault Systems за Ostgut Ton. Това е и първият рилийз на Luke Slater под псевдонима P.A.S. от 2016 насам. Още през септември Slater представи Plantae в специално live шоу в Berghain. А през декември легендарния британски артист се завръща и в София, за да се включи във второто издание на Photon у нас заедно с Marcel Dettmann и Ben Klock. Така че освен светлинно шоу, ни очаква и жестоко techno комбо от едни от най-изявените представители на жанра от Италия, Англия и Германия.

Klockworks X Metropolis present Photon Sofia 2019 е на 6-ти декември в зала 4 на Inter Expo Center. Началото е в 22:00 часа. Следете официалното Facebook събитие за допълнителна информация. Билети може да закупите от ePay GO.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

b7523dfa-8482-4ed3-9364-9139a6d5039e
Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules follows on his standout Karma Baby EP from earlier this year, with Fool. The title track has been voraciously Track I.D’d ever since Dixon debuted it at the Innervisions party during Sonar, before highlighting Jules’ Boiler Room session in August.