Klockworks и Metropolis представят Photon Sofia 2019

На 6-ти декември София става домакин на Photon за втора поредна година, а към Ben Klock се присъединяват Adiel, Luke Slater и Marcel Dettmann.

Измина малко повече от година, откакто България бе прибавена към иначе краткия списък от държави, в които Ben Klock представя Photon. Към днешна дата те са общо 11, а на 6-ти декември София ще стане домакин на събитието за втора поредна година отново благодарение на съвместните усилия на Klockworks и Metropolis.

Минимализма е основната насока на Ben Klock, под която дизайнера на осветлението на PhotonLars Murasch, изгражда визуалната част на шоуто от тънки светлинни лъчи моделирани в WYSIWYG 3D софтуерна програма. Прецизният, по-висок интензитет на светлините дава възможност за по-дълбок контраст и съответно по-голяма прецизност на изгражданите от светлините форми. Важно изискване е липсата на външна светлина, която обикновено е трудно да бъде ограничена на големи събития, включително светлините от баровете и затова нивото на тъмнината е момента, с който малко или много всеки път е нужен компромис. Поради тези фактори и особените характеристики на всяко едно от венютата избрани да бъдат домакини на Photon, светлинното шоу винаги бива уникално, подготовката по което отнема около 6 месеца.

Ben Klock – Photon Sofia 2018 © Ivandov

Photon дебютира през 2017 в Printworks, Лондон, и от тогава до сега концепцията продължава да се развива. На артистичния фронт, обхвата на събитията прераства от артисти тясно свързани с лейбъла Klockworks, до такива, на които самия Ben Klock се възхищава и иска да покани да пускат заедно. Миналата година това бяха Newa, Rødhåd и Ø[Phase], а тази година ни очаква среща с Adiel, Luke Slater, Marcel Dettmann и разбира се Ben Klock.

Adiel е едно от сравнително новите имена на електронната сцена, чийто хипнотични сетове се превръщат в запазена марка на Goa Ultrabeat партитата в Рим, на които тя е резидент. Малко след това имена като Marcel Dettmann, Ben Klock и Tale of Us я канят да участва на различни събития и така името й попада в line-up-ите на Klockworks Showcase в Berghain, Photon в Лондон и Амстердам и Afterlife партитата на Ибиза. Следват Dekmantel, offSonar и дебютът й за Boiler Room, както и клубове като Concrete, De School и Fuse.

На 1-ви ноември тази година, се появи ново двойно EP от Planetary Assault Systems за Ostgut Ton. Това е и първият рилийз на Luke Slater под псевдонима P.A.S. от 2016 насам. Още през септември Slater представи Plantae в специално live шоу в Berghain. А през декември легендарния британски артист се завръща и в София, за да се включи във второто издание на Photon у нас заедно с Marcel Dettmann и Ben Klock. Така че освен светлинно шоу, ни очаква и жестоко techno комбо от едни от най-изявените представители на жанра от Италия, Англия и Германия.

Klockworks X Metropolis present Photon Sofia 2019 е на 6-ти декември в зала 4 на Inter Expo Center. Началото е в 22:00 часа. Следете официалното Facebook събитие за допълнителна информация. Билети може да закупите от ePay GO.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Nina Kraviz и Bjarki на Horizon 2016

Nina Kraviz е поредния обявен хедлайнер, в предстоящото 4-то издание на Horizon Festival през март 2016 в Банско. С нейното име и тези на John Talabot, Levon Vincent и KiNK, line-up-a на Horizon става все по-вълнуващ.