By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

JEFF MILLS В НОВИЯ АЛБУМ НА JEAN-MICHEL JARRE

Новият албум на Jean-Michel Jarre – Electronica Vol 2: The Heart Of Noise ще се появи през май и ще съдържа редица колаборации между които такива с Pet Shop Boys, Primal Scream, Jeff Mills, Siriusmo, The Orb, Sebastien Tellier, Cyndi Lauper и Hans Zimmer.

Албумът е своеобразно продължение на миналогодишното му LP – Electronica 1: The Time Machine и има за цел да разкаже историята на електронната музика през погледа на французина от момента, в който е започнал да я прави до сега. Подбора на колаборатори разбира се, не е случаен. Това са имена, на които самият Jarre се възхищава заради приносът им към жанра и са били извор на вдъхновение за него през годините.

Electronica Vol 2: The Heart Of Noise ще съдържа общо 18 парчета и ще излезе на 6-ти май от Sony Music International. Французинът ще направи ексклузивна премиера на албума и новото си live шоу по време на тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона, като това ще бъде единственото му шоу на територията на Испания.

More from bassline.bg

MILESH

Павел Анастасов се занимава с музика отдавна и е голям почитател на аналоговото звучене. Не харесва просто да смесва две парчета, а целта му е да рисува с музика, да разхожда публиката в неговият трип и да им разкаже своята собствена история.

SBTRKT – SAVE YOURSELF (ANIMATED SHORT)

Кратко анимирано видео закодирало някои визуални елементи от всички досегашни албуми на SBTRKT и ще бъде водещ елемент във визуалната част от новия проект на британеца Save Yourself.

DISTANT GLOW

След близо 3 годишен курс по аудио инженерество, Светослав Чимишев и Ивелин Матеев създават Distant Glow – базирано в UK, DJ, Live Act и продуцентско дуо, което има за цел да сподели идеите им и виждането им за музиката.