By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

ЯПОНИЯ ПРЕМАХНА ЗАБРАНАТА ЗА ТАНЦУВАНЕ

За последния месец има подадени над 70 молби за прекласификация от 14 префектури.

Details

Както неколкократно сме ви информирали, от 1948 година в Япония действа закон, който забранява танцуването на публични места след полунощ. До този момент законът класифицираше дискотеките като “места за забавление на възрастни” (adult entertainment establishments) ги принуждаваше да затварят в часовете между полунощ и изгрев слънце.

В последните няколко години, законът забраняващ танцуването на публични места в Япония изглеждаше по-скоро комичен, а властите не упражняваха контрол по отношение на спазването му. През 2014 година започна дебат по отменянето му, а резлутатът вече е налице.

Законът най-после бе променен официално, и ще даде възможност на собствениците на клубове да си изваждат разрешителни за работа през цялата нощ. За да им бъдат издавани разрешителни, клубовете трябва да бъдат класифицирани като Yukyo Inshokuten Eigyo (места за нощно забавление), което пък ще им позволи да останат отворени през цялата нощ и в тях ще може да се пие и танцува свободно.

Изсикванията за получаването на тази класификация са нормалното осветление на заведенията да бъде поне 10 лукса, като тази мярка конкретно ще бъде изискване по-скоро към местата със сепарета, отколкото към дансинга. Въпросните заведения трябва да се намират извън жилищните зони. Според The Japan Times, в Токио има поне 638 района, в които подобни клубове могат да бъдат отворени.

Според един от основните виновници за промяната на закона – Takahiro Saito все още има неясноти относно класификацията на заведенията и движението му Let’s Dance продължава да работи по въпроса. Токийската полиция пък обяви, че за последния месец има подадени над 70 молби за прекласификация от 14 префектури.

More from bassline.bg

ПОРЕДЕН РЕСТАРТ ЗА RENAISSANCE И ПОРЕДИЦАТА ИМ

Renaissance стартира през 1992 като клубна вечер в Mansfield, Англия, движена от Geoff Oakes. Събитията начело със Sasha, са в основата на успеха на бранда, и нещата съвсем естествено еволюират с лейбъл и култовата микс поредица Renaissance The Mix Collection.

Блогът E-Music-Bulgaria става e-music.bg

Създателят на блога e-music-bulgaria.blogspot.bg – Филип Ферфериев, представи новият уебсайт на платформата за електронна музика и музикални технологии e-music.bg. Новият уебсайт и домейн са съвсем естествено продължение на блога, в отговор на нарастналия интерес към него и промените в идеологията му от последните две години.