Archie Hamilton: Щастлив съм да се върна в България

Archie Hamilton израства заобиколен от jungle и acid house – майка му е запален raver. За 14-тият си рожден ден получава два Numark грамофона, на които си няма идея какво трябва да прави. Опитва да миксира плочите, които си купува с тези на майка му и както самият той казва “резултатът не бе никак лош”. На 20, заменя старите Numark, с нови Stanton и цяло лято прекарва затворен в стаята си, докато не се научава да миксира добре. След като завършва университета, започва да се интересува от продуциране, което го отвежда в Point Blank Music School в Лондон, където посещава курсове по музикално продуциране и саунд инженерство. Следват редица големи рилийзи за лейбъли, като Fear of Flying, Tzinah, Moral Fiber и неговите собствени Moscow Records и Moss Co. Резидент е на едни от най-добрите партита в Лондон – FUSE и WetYourSelf!. Естествено, това са интересни, но сухи факти, които далеч не покриват емоциите, които всички ние изпитахме през октомври, при първото гостуване на Archie Hamilton в София.

С помощта на нашите приятели от The NXT GEN, успяхме да си поговорим с Archie Hamilton за отминалите, но незабравими моменти, емоциите които носи работата на DJ-ят и любовта към машините. Извадете си лист и химкал, за да си запишите няколко нови имена, на които да обърнете внимание и се подгответе за едно силно парти лято, което ще стартира на 29-ти май от Yalta Club. Ествествено, имаме и новина. Каква, вижте в интервюто ни, дни преди гостуването му в София. Специално за читателите на bassline.bg, Archie Hamilton предостави едночасов запис на сета си от октомври.

Здравей, Archie. Щастливи сме, че ще те посрещнем отново в София съвсем скоро. Какви бяха впечатленията ти от предното ти гостуване тук през октомври?
Здравейте и благодаря. Аз също съм щастлив да се върна. Първото ми гостуване беше жестоко. Съвсем честно, това бе един от най-добрите ми гигове миналата година. Мястото беше много добро, публиката – фантастична. Dimitri (Dimitri Monev – б.р.) и пичовете подгряха перфектно и създадоха невероятна атмосфера. Dimitri ми каза: “Пускай, докато искаш!” Получи се уникално, а не винаги се получава така.

Как би описал стилът си на някой, който никога не е чувал твой сет?
Отпускащ, но винаги раздвижен, емоционален, но с много bass и groove. Музика за духа и тялото.

Tи си менажирал артисти, рънваш свой собствен лейбъл (два дори), продуцент, DJ… Кое от всичко, с което се занимаваш ти харесва най-много?
Труден избор. Всяко нещо си има и добрите и лошите моменти. Рънването на лейбъла е яко, понеже обичам да правя парчета, да работя с други артисти, да съм част от целия процес от началото до самия край, когато в ръцете си държиш един красив готов рилийз. Разбира се, има и доста дразнещи организационни моменти, забавяния и други разправии, които вървят ръка за ръка с хубавите неща. Правенето на музика е чудесно, още повече когато нещата вървят гладко и когато се получава добре. Когато не се получава добре, обикновено е доста разочароващо. Що се отнася до DJ-ейството, това е нещото, с което започнах и винаги ще го обичам. Единствената негативна страна на това да си DJ, за която се сещам е пътуването и това, че съм далеч от приятелите и семейството.

Кои артисти или парчета грабнаха вниманието ти в последно време?
Много ми допада, това което идва от Лондон в момента – имена като Dan Farserelli, Seb Zito, Antony Difrancesco, Alex & Digby. Харесват ми също работите на по-младите пичове в Германия, като Sedee, Patrick Klein, Lorenzo Chiabotti. Твърде много са наистина…

Гостуването ти в Yalta за партито на The NXT GEN ще бележи началото на летния сезон. Какво ти е приготвило лято 2015?
Лятото се очертава доста натоварено. Стартирам нов парти бранд в Underground на Ибиза, успоредно продължавам работа и по FUSE партита в Space. Имам доста ангажименти по различни фестивали – Sonar, Found, Secret Garden Party, Sonus, Gottwood, както и регулярните ми DJ участия. Но да оставим мен… Чух, че пичовете от NXT GEN ще стартират vinyl лейбъл много скоро и съм супер развълнуван.

За финал… When will the bass drop?
(Смее се) Питайте Нострадамус. Или маите.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

MIXTAPE_COVER_FEBRUARY_2023
DJ Kaloo – Loud'N'Queer Mixtape February 2023

DJ Kaloo – Loud’N’Queer Mixtape February 2023

DJ Kaloo (real name Kaloyan Rusinov) is part of Sofia’s dance music scene for nearly two decades. He started dj-ing in the early 2000s playing strictly liquid funk and atmospheric drum’n’bass under the name DJ Solaris warming up stages for names like Goldie, Total Science, Marcus Intalex and LTJ Bukem to name a few.

Metropolis20 v4.0 с Rodhad и Milton Bradley

Все още пазим изключителни спомени от първото издание на поредицата на Metropolis – Sonic Voyager, която в края на април тази година представи най-добрият live act за 2015 според годишния пол на Resident Advisor –