Archie Hamilton: Щастлив съм да се върна в България

Archie Hamilton израства заобиколен от jungle и acid house – майка му е запален raver. За 14-тият си рожден ден получава два Numark грамофона, на които си няма идея какво трябва да прави. Опитва да миксира плочите, които си купува с тези на майка му и както самият той казва “резултатът не бе никак лош”. На 20, заменя старите Numark, с нови Stanton и цяло лято прекарва затворен в стаята си, докато не се научава да миксира добре. След като завършва университета, започва да се интересува от продуциране, което го отвежда в Point Blank Music School в Лондон, където посещава курсове по музикално продуциране и саунд инженерство. Следват редица големи рилийзи за лейбъли, като Fear of Flying, Tzinah, Moral Fiber и неговите собствени Moscow Records и Moss Co. Резидент е на едни от най-добрите партита в Лондон – FUSE и WetYourSelf!. Естествено, това са интересни, но сухи факти, които далеч не покриват емоциите, които всички ние изпитахме през октомври, при първото гостуване на Archie Hamilton в София.

С помощта на нашите приятели от The NXT GEN, успяхме да си поговорим с Archie Hamilton за отминалите, но незабравими моменти, емоциите които носи работата на DJ-ят и любовта към машините. Извадете си лист и химкал, за да си запишите няколко нови имена, на които да обърнете внимание и се подгответе за едно силно парти лято, което ще стартира на 29-ти май от Yalta Club. Ествествено, имаме и новина. Каква, вижте в интервюто ни, дни преди гостуването му в София. Специално за читателите на bassline.bg, Archie Hamilton предостави едночасов запис на сета си от октомври.

Здравей, Archie. Щастливи сме, че ще те посрещнем отново в София съвсем скоро. Какви бяха впечатленията ти от предното ти гостуване тук през октомври?
Здравейте и благодаря. Аз също съм щастлив да се върна. Първото ми гостуване беше жестоко. Съвсем честно, това бе един от най-добрите ми гигове миналата година. Мястото беше много добро, публиката – фантастична. Dimitri (Dimitri Monev – б.р.) и пичовете подгряха перфектно и създадоха невероятна атмосфера. Dimitri ми каза: “Пускай, докато искаш!” Получи се уникално, а не винаги се получава така.

Как би описал стилът си на някой, който никога не е чувал твой сет?
Отпускащ, но винаги раздвижен, емоционален, но с много bass и groove. Музика за духа и тялото.

Tи си менажирал артисти, рънваш свой собствен лейбъл (два дори), продуцент, DJ… Кое от всичко, с което се занимаваш ти харесва най-много?
Труден избор. Всяко нещо си има и добрите и лошите моменти. Рънването на лейбъла е яко, понеже обичам да правя парчета, да работя с други артисти, да съм част от целия процес от началото до самия край, когато в ръцете си държиш един красив готов рилийз. Разбира се, има и доста дразнещи организационни моменти, забавяния и други разправии, които вървят ръка за ръка с хубавите неща. Правенето на музика е чудесно, още повече когато нещата вървят гладко и когато се получава добре. Когато не се получава добре, обикновено е доста разочароващо. Що се отнася до DJ-ейството, това е нещото, с което започнах и винаги ще го обичам. Единствената негативна страна на това да си DJ, за която се сещам е пътуването и това, че съм далеч от приятелите и семейството.

Кои артисти или парчета грабнаха вниманието ти в последно време?
Много ми допада, това което идва от Лондон в момента – имена като Dan Farserelli, Seb Zito, Antony Difrancesco, Alex & Digby. Харесват ми също работите на по-младите пичове в Германия, като Sedee, Patrick Klein, Lorenzo Chiabotti. Твърде много са наистина…

Гостуването ти в Yalta за партито на The NXT GEN ще бележи началото на летния сезон. Какво ти е приготвило лято 2015?
Лятото се очертава доста натоварено. Стартирам нов парти бранд в Underground на Ибиза, успоредно продължавам работа и по FUSE партита в Space. Имам доста ангажименти по различни фестивали – Sonar, Found, Secret Garden Party, Sonus, Gottwood, както и регулярните ми DJ участия. Но да оставим мен… Чух, че пичовете от NXT GEN ще стартират vinyl лейбъл много скоро и съм супер развълнуван.

За финал… When will the bass drop?
(Смее се) Питайте Нострадамус. Или маите.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg