Ilario Alicante: Тоталния techno герой се завръща!

Великденските празници отминаха и вече отправяме поглед към предстоящата втора част на поредицата на Metropolis – Heroes Total. Всъщност признаваме, че сме отправили поглед към нея още в мига, в който беше обявен line-up-a на събитието и по-конкретно името на “детето чудо”, “Мистър Великанте”, “италианския Кристофър Нолан” – Ilario Alicante!

Оказва се обаче, чудеса се случват не само по Коледа, но и по Великден защото един от най-желаните от нас гост-автори – един от легендарните DJ-и на родната сцена, гуруто на urban културата, гласът, с който доста от нас са израснали залепени за радиоприемника, а напоследък и виден телевизионер (получава му се!) – Ясен Петров си поговори с Ilario Alicante в ексклузивно интервю за bassline.bg А ние сме изключително щастливи да приветстваме “Мистър Великанте” в първото му интервю за българска медиа и в четвъртото му гостуване у нас, когато бъдете сигурни, ще се случат чудеса…

Трябва да признаем, че сме големи почитатели не само на музиката ти, но и на филмчетата които постваш в Instagram. Смятаме, че си доста талантлив като режисьор. Представи си, че в паралелна вселена не си DJ, а режисьор. Кой режисьор би искал да бъдеш?
Ахахахаха, благодаря! Всъщност съм абсолютно начинаещ в правенето и обработката на клипове. Точно преди няколко дни публикувах третото си видео. Това ми доставя истинско удоволствие не само защото лично мен ме забавлява, но и открих, че Adobe Premiere ми дава усещането, което изпитвам когато ползвам Ableton. Процесът е много идентичен, особено монтирането на клипчетата. Правя всичко абсолютно сам, но подчертавам, че съм пълен аматьор в това. Но на въпроса ти – 100% бих искал да съм Кристофър Нолан.

В едно от клипчетата ти показваш умения да управляваш дрон. Мечтал ли си да станеш пилот като малък?
Винаги съм мечтал да стана астронавт. Не станах, но все пак се опитвам да полетя в космоса, чрез музиката и изкуството.

Докато все още сме в младежките ти години, помниш ли кое е първото CD, което си купи?
Първото ми CD с електронна музика беше Ministry of Sound Мix Compilation на Josh Wink

Италия или Германия? 

1000000%
 Италия.

Вурст или пица?
Пица.

Time Warp или Awakenings?


Awakenings.

Коледа или Великден?


Коледа.

Чиро или Джени?*
Чиро.

Любимият ти супергерой? Spiderman.

Любимата ти играчка в студиото?


Roland 909.

Когато продуцираш музика, кое е първото нещо, което създаваш – ритъм секцията, бас линията или мелодията?
Ритъм секцията.

Rocco Siffredi стана рекламно лице на Amica Chips… На какъв продукт би се гордял да видиш лицето си?


Belvedere Vodka.

Има ли татуировка, която винаги си искал, но все още се боиш да си направиш?
Всъщност не! Доволен съм от моите!


Кое първото нещо което ядеш, когато се прибереш в Италия, за да се почувстваш у дома си?
Пица, разбира се!

Освен точността, какво друго забравяш в хотелските стаи?
Пфффф, почти всичко. Забравям всякакви неща, телефони, iPad-и, зарядни, обувки, тениски… Аз съм истинско бедствие!

Перфектната неделя вечер за Ilario Alicante?
Перфектната ми неделя, не е неделя, а понеделник. Обикновено в понеделниците се прибирам след някои от гиговете ми… Винаги се стремя да се грижа за себе си, да се храня добре, да спортувам… но като се прибера от парти вечерта ям много junkfood. Понеделника е моят cheat day! Та в общи линии си почивам като гледам YouTube и ям junkfood.

Представи си, че организираш 24 часов фестивал, който се казва Virgolandia. Какъв е мечтания line-up за през деня и за през нощта?
Естествено, че всички артисти, които издават за лейбъла ми. Но ще има и специална сцена с Adriano Celentano all night long.

Знаеш много добре как да накараш хората да се усмихнат, но с кое парче би ги накарал да заплачат? 
James Holden – 10101
Това ми е и най-любимото парче ever. Има широк диапазон от емоции в него. Музиката може да те накара да се усмихнеш, но може да те накара и да се разплачеш. Всичко зависи от контекста, в който я слушаш, от емоционалното ти състояние. Конктерно този трак ме кара да се замисля, да се усмихна, но и да плача понякога.

С кое парче смяташ да взривиш зала София тази събота по време на Metropolis?

SLV – Immunity
Ново парче от албума на SLV, който ще излезе през лейбъла ми Virgo.

Какво да очакваме от теб на Metropolis в събота – забавление или преподаване?
Обичам да пускам на партитата на Metropolis! Това са невероятни хора, които взимат под внимание всяка една подробност и резултата е налице. Партитата ми с тях винаги са били изключително силни и съм абсолютно сигурен и спокоен, че и това ще бъде жестоко, както винаги!

*Чиро – Чиро ди Марцио и Джени – Дженаро Савастано – главните герои от сериала Gomorra.

Metropolis presents Heroes Total Part 2 с Ilario Alicante, Alan Fitzpatrick, Radio Slave и Metropolis DJs е на 14-ти април /събота/ в зала София. Билети за събитието на цена от 32 лв. можете да закупите от ePay.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

VA – Dots And Pearls 5

To celebrate the turn of the year, Cocoon Recordings presents us with the fifth edition of the Dots And Pearls anthology, which has been offering us an exclusive glimpse into Cocoons treasure trove of demos at irregular intervals since 2011.

1aa178dc-8358-4b71-8264-b9091509eb84
Avision – Innocence ​EP

Avision – Innocence EP

Avision storms into 2020 in fine fashion with his first EP for Maceo Plex’s Ellum Audio label. Playing the decks since just 12 years of age, this American artist grew up in the musically rich New York City scene and is now at the sharp end of it with his own new school techno sound.