By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Гласът на Ибиза замлъкна завинаги

С настъпването на новата 2017, dance музиката загуби още едно от авторитетните си онлайн издания.

В края на 2015-та година dance музиката загуби поредно авторитетно печатно издание, след като Electronic Beats Magazine спря да излиза, но пък за сметка на това трансформира и засили дигиталното си присъствие. Само месец по-късно, с настъпването на изминалата 2016-та, дойде и краят на дигиталната антология на dance музиката – уебсайта DJhistory.com За щастие, новинарската платформа на Red Bull Music Academy – RBMA Daily, обеща да приюти всички непубликувани към момента интервюта и статии и така да продължи делото на британските журналисти Frank Broughton и Bill Brewster. През февруари пък едно от най-сериозните издания в сферата, което акцентираше на редакционни материали и анализи и избягваше viral новини и жълти теми – DJBroadcast International обявиха, че затварят английската си редакция.

С настъпването на новата 2017, dance музиката загуби още едно от авторитетните си онлайн издания – Ibiza Voice. Изданието отразяваше в детайли всичко около dance сцената на Ибиза в продължение на 13 години. Ibiza Voice стартира през 2003 година и е създадено от Jean Louis Santoro и Samuel Guetta. Днес, на заглавната страница на сайта ни посреща прощалното обръщение на Jean Louis Santoro, от което обаче, не стават ясни причините за затварянето на медиата.

“Искам да изкажа огромната си благодарност към нашите редовни читатели, за тяхната лоялност и подкрепа, на нашите журналисти, за техните текстове, на артистите, които споделяха мечтите си и музиката си, и на всички, които допринасяха с нещо. Беше невероятно пътешествие. Надяваме се, че сте се забавлявали поне толкова, колкото и ние. Историята на Ibiza Voice свършва тук с много любов.”

Пълното обръщение на алнглийски вижте тук.

More from bassline.bg

GAY TECHNO UNDERGROUND СЦЕНАТА В САЩ

Вероятно за повечето от вас думите gay, techno и underground звучат екзотично наредени в едно изречение. И докато в последните няколко години шумните EDM партита и фестивали и безумно високите хонорари на самопровъзгласили се за DJ-и лица, обуславяха така дългочаканото навлизане на електронната музика в Щатите, то под светлините на лед екраните и фоерверките се разкрива една друга реалност, която все повече се връща към корените на електронната музика и нейните основни ценности.

MOBY – PORCELAIN (VISUAL MEMOIR)

Кратко документално видео посветено на книгата на Moby – Porcelain, която вече е на пазара плюс двоен диск с култови парчета на Moby и други артисти.