By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

GIORGIO MORODER СЕ ЗАВРЪЩА В CASABLANCA RECORDS

Details

Artists:

Labels:

76 годишния disco пионер Giorgio Moroder се завръща в Casablanca Records. Casablanca е един от лейбълите дефинирали disco музиката, а днес е част от Republic Records/Universal Music Group.

Moroder е подписал договор за нов албум с лейбъла, който през 1977 издава култовотo I Feel Love на Donna Summer – един от многото хитове продуцирани от Moroder. Casablanca стои и зад редица албуми на легендата, между които From Here To Eternity, Love’s In You, Love’s In Me и E=MC².

“Някак си ми се струва правилно. Чувствам се като у дома си.” казва Moroder. “Вълнувам се, че ще мога да представя нови парчета, и че ще мога да работя със семейството на Casablanca. Casablanca от тук до вечността.”

Moroder се завърна в светлините на прожекторите през 2014 с участието си в албума Random Access Memories на Daft Punk, a миналата година издаде и самостоятелен албум – Déjà Vu.

Подробностите около новия албум все още не са ясни.

Via Resident Advisor

More from bassline.bg

MARIBOU STATE – PORTRAITS OUTTAKES EP

На 22-ри януари се появи ново EP на Maribou State за дъщерния лейбъл на Ninja Tune – Counter Records. Portraits Outtakes включва 3 неиздавани досега парчета от поредицата Portraits.

GRANDBROTHERS – BEYOND ELECTRONIC MUSIC

Комбинацията между класическа и електронна музика, става все по-популярна в последните няколко години. Ако сте от редовните ни читатели, то със сигурност познавате работата и творчеството на David August.

Gerd_janson
Gerd Janson – Essential Mix 11.03.2017

Gerd Janson – Essential Mix 11.03.2017

Дебютният Essential Mix на Gerd Janson излъчен на 11-ти март в ефира на BBC Radio 1. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=22346&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);