By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

GEMA ОТБЛОКИРА YOUTUBE В ГЕРМАНИЯ

GEMA все още смятат, че YouTube трябва да бъдат юридически отговорни за съдържанието качвано от потребителите им.

Details

1-ви ноември 2016 е исторически ден за всички меломани живеещи на територията на Германия. Най-големият streaming сайт YouTube и немската колекторска агенция за събиране и разпределение на авторски права – GEMA, най-после подписаха лицензионно споразумение, благодарение на което една голяма част от съдържанието на YouTube до вчера блокирано заради лицензионни пречки, вече е достъпно за всички германски граждани.

GEMA е немският аналог на роднaта Музикаутор, с тази разлика, че успешно изпълнява предназначението на съществуването си. За нас тази новина, може и да изглежда смешно, но Германия е една от страните в Европа, наред със Скандинавските държави, в която авторските права и отчисленията от използването на музикални и филмови произведения с такива, биват стриктно регулирани.

Репертоара на GEMA е най-големият на територията на Германия, блокирайки музикално съдържание в YouTube в продължение на 7 години. Според официалното изявление на GEMA, сключеното лицензионно споразумение с най-големият streaming сайт ще позволи изплащането на отчисления на повече от 70 000 държатели на авторски права, които агенцията представлява за Германия.

Преди април 2009 YouTube, собственост на Google, изплащаше на GEMA обща такса за stream на определени произведения. Скандалът се разрази по време на преговори за подписването на нов договор, с който GEMA целяха увеличаването на таксата до 1 евро цент за един stream.

По-рано през януари тази година, GEMA заведе дело срещу YouTube за нанесени щети, като иска беше на стойност 1,6 млн. евро. Съдът оправда YouTube, a GEMA загуби делото. Въпреки сключеното споразумение, GEMA все още смятат, че YouTube трябва да бъдат юридически отговорни за съдържанието качвано от потребителите им – нещо, с което YouTube и немския съд не са съгласни.

More from bassline.bg

MINISTRY OF SOUND С НОВО ЛОГО И ЮБИЛЕЙ

Лондонското дизайн студио Spin ребрандира Ministry of Sound с ново лого и цялостна нова визуална идентичност. Новото лого разчита отново на заоблените скоби, но затворените порти и короната са заместени от триъгълен модел на буквата “М”.

RA BETWEEN THE BEATS: THE BLACK MADONNA

The Black Madonna е поредният участник във видео поредицата на Resident Advisor – Between The Beats. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=19733&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);