ФРАНЦИЯ НАГРАДИ LAURENT GARNIER С ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ

Отличието се връчва за военни и обществени заслуги още от 1802 година.

Details

Artists:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Миналата година станахме свидетели на редица събития, които по един или друг начин придадоха културна стойност на dance музиката. Kметът на Детройт – Mike Duggan обяви седмицата между 23-ти и 30-ти май за седмица на techno-то в Детройт. Oбщинският съветник Scott Benson награди techno легендите Juan Atkins, Derrick May и Kevin Saunderson, познати като Belleville Three (Тройката от Белвил) с наградата Духът на Детройт. Наградата се връчва за “изключителни постижения или служба в полза на обществото в Детройт”. Сред наградените бях още Jeff Mills, Kelli Hand, Eddie Fowlkes и Carl Craig, както и организаторите на Movement Festival – Paxahau Events, Underground Resistance и първият techno музей в света – Submerge Techno Museum. По-късно пък берлински съд излезе с решение, което определи Berghain като място с културно обществено значение, а събитията провеждани там, като култура, което от своя страна намали данъците им от 19% (колкото се плащат за забавления) на 7% (за културни прояви и мероприятия).

Сега, френското правителсвто връчи на Laurent Garnier най-високото си държавно отличие Legion of Honour за заслугите му в музиката. Отличието е аналог на родния орден Стара Планина и се връчва за военни и обществени заслуги още от 1802 година по идея на Наполеон Бонапарт. Самият Laurent Garnier изрази благодарността си в прочувстен пост във Facebook, посвещавайки отличието си на всички, които са го следвали, подкрепяли и са му помагали в 30 годишната му кариера. Laurent Garnier признава, че електронната музика винаги е била подлагана на съмнения и предразсъдъци и, че се надява тази награда да промени нагласите на обществото.

More from bassline.bg

TEN WALLS СЕ ЗАВРЪЩА С НОВО LIVE ШОУ И АЛБУМ

След сравнително неуспешния опит за пореден път да се извини на LGBTI общността през декември миналата година и да го наречем, липсата на креативност в тази посока (премиерата на парчето Shining през уебсайта на литовската организация бореща се за правата на LGBTI хората – LGL), снощи Mario Basanov a.k.a.

EYES OF MINE – FIG 1 / FIG 2 EP (EOM001D)

Eyes of Mine е новото алтер его на George FitzGerald, под което ще издава dancefloor бенгъри. Eyes of Mine е името и на лейбълът му, чието първо издание е тъкмо настоящото EP –