Festival Guide: Meadows In The Mountains 2015

Тази година отбелязваме 5-тото издание на най-цветният фестивал – Meadows In The Mountains, фестивал посветен на приятелите, семейството, любовта, музиката и природата. За пети пореден път Meadows In The Mountains ще ни приветства сред красивите пейзажи на България, за да пресъздаде мистериозната магия и онова истинско чувство за общност, което фестивалът носи.

Meadows In The Mountains ежегодно се провежда в изключително красивата местност край село Полковник Серафимово, Смолян в Родопите на 850 метра надморска височина и на една ръка разстояние от българо-гръцката граница. Местността се слави с богато културно наследство, като древно-тракийските местности Перперикон и Татул, средновековни замъци, църкви, манастири и етно-селища с традиционна българска архитектура от 18-ти и 19-ти век – места, които винаги са очаровали не само туристите, но и всеки българин. Легендата разказва, че планината е била дом на Орфей, който имал способността да очарова всичко живо, дори и камъните със своята музика. Meadows In The Mountains също като Орфей, освен с природните дадености на България, ще ни очарова с много и качествена музика.

Line-up-а на фестивала за 2015 включва 48 артиста и групи, и както винаги се характеризира с еклектика и жанрово разнообразие за всеки вкус. Хедлайнерите за 5-тото издание на Meadows In The Mountains включват един от най-актуалните за изминалата 2014 UK артисти – Al Dobson JR, дългогодишния резидент на култовия берлински Club der Visionaere – Binh, любимата на всички почитатели на фестивала – Jane Fitz, която тази година се завръща с гръм и трясък сред водещите имена в line-up-a. Kele Le Roc е един от големите ни акценти за тазгодишното издание на Meadows In The Mountains, заради изключителната възможност да слушаме британката най-после на живо и у нас. Към хедлайнерите на фестивала прибавяме още откриетието на Gilles Peterson от BBC Radio 1 – Mo Kolours, Mop Mop ft. Wayne Show, и британецът Quantic, който ще представи предпремиерно парчета от 15-тият си студиен албум събиращ вдъхновения от етиопски jazz, през slasa dura до детройтско techno. Списъка от водещите имена се допълва от международния творчески колектив The Turbans, чийто състав идва от Турция, България, Израел, Иран, Италия, Гърция и Англия. За капак организаторите предлагат и електронното дуо Wyles & Simpson, които ще представят едноименния си дебютен албум появил се миналия месец.

Списъка с артисти за тазгодишното издание на Meadows In The Mountains включва още Albrecht Wassersleben, Andrew James Gustav, Ashleigh Ashley, Brand New Wayo, Bruno Schmidt, Chaz Thorogood, китарната сензация De Fuego, DeadEcho, Nerobambola, Rachel d’Arcy и много други. От родна страна ще видим и чуем fusion групата Nasekomix, както и една от изненадите на организаторите за 2015 – Dreamachine.

Освен с музикалната си програма, Meadows In The Mountains привлича и с различни активности сред природата, които освен забавления ни възпитават и в опазването на околната среда. Фестивалът е един от най-добрите примери за зелената идея, която от няколко години редица големи международни фестивали следват. Всички инсталации, сцени, осветление, озвучаване и т.н. ще бъдат захранвани от възобновяеми източници. Когато е възможно, организаторите обещават да изчисляват и намаляват отделяните вредни емисии. Тази година фестивалът ще представи и торни тоалетни и соларни душове. В тази връзка, фестивалът изпълнява стриктна политика по отношение опазването на околната среда и прави всичко възможно да не бъдат използвани пластмасови и найлонови изделия. Това разбира се, зависи най-вече от самосъзнанието на посетителите, така че моля бъдете отговорни към природата.

Партньори на фестивалът от българска страна отново са Off the Record, благодарение на които, родната публика има възможност да закупи тридневен пас на изключително преференциални цени.

Meadows In The Mountains 2015 ще се проведе на 12-ти, 13-ти и 14-ти юни 2015, край село Полковник Серафимово, Смолян. Възможни са всякакви опции за настаняване. Повече информация, можете да откриете в официалната страница на събитието във Facebook.

Опазването на околната среда е мисия на цялото ни общество и засяга всички нас – заедно, като граждани на държава с необятни и красиви природни дадености, така и поотделно – като индивидуалното отношение, отговорност и разбиране на всеки един от нас за важността на природата и ресурсите, с които тя ни помага в нашето ежедневие. Затова пазете природата и изхвърляйте отпадъците си на подходящите за това места. Включете се доброволно в почистването на терена, след края на фестивала!

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Kappa FuturFestival през юли в Торино

През 2014, съвсем случайно попаднахме на 3-тото издание на Kappa Futur Festival, който се провежда от 2012 в Торино, Италия. Освен с добрият line-up, фестивала безспорно привлича многобройна публика и заради локацията на която се провежда –

Time Warp обявиха line-up-a си за 2016

През 2016 techno титана Time Warp ще се състои на 2-ри април в Mannheim, Германия. Line-up-a не е особена изненада при все, че ежегодно фестивала събира на една сцена най-големите имена на techno музиката.

Sasha b2b John Digweed на Kappa FuturFestival 2017

През 2014, съвсем случайно попаднахме на 3-тото издание на Kappa Futur Festival, който се провежда от 2012 в Торино, Италия. Освен с добрият line-up, фестивала безспорно привлича многобройна публика и заради локацията на която се провежда – индустриалния парк Dora.