By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

ОТНЕХА ЛИЦЕНЗА НА FABRIC LONDON

Новините за клубната култура на родна почва също не са от най-обещаващите.

Details

Clubs:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Рано тази сутрин, към 1 след полунощ, след извънредно заседание продължило над 6 часа, градския съвет на Айлингтън взе решение да отнеме лиценза на култовия лондонски клуб fabric. Решението идва след смъртта на двама младежи в клуба по-рано това лято, като основната версия е предозиране с наркотици.

fabric затвори врати на 12-ти август. Оттогава насам клуба получи подкрепата на цялата музикална общност, а подписката Save Fabric събра над 140 000 подписа в подкрепа на клуба само за няколко седмици. Въпреки това обаче, кмета на Лондон се оказа безсилен, тъй като лицензите за нощните клубове се издават от районните съвети.

7 месеца по-рано fabric спечели съдебно дело заведено именно към градския съвет на Айлингтън, които се опитаха да изискат по-строги мерки за продължаване лиценза на клуба, като поставяне на обучени кучета на вратата, които да душат за наркотици и сканиране на личните карти на всички клиенти на клуба.

Според Flora Williamson от съвета, която снощи прочете решението за отнемане на лиценза на fabric “в клуба съществува наркотична култура, с която управата на клуба не може да се справи и контролира.” В същото време градската полиция определи клуба, като “безопасен рай за снабдяване и употреба на нелегални наркотици”.

На 3-ти септември, британското радио Rinse FM излъчи 12 часов маратон с ексклузивни миксове на Craig Richards, Nina Kraviz, Ricardo Villalobos, Ben UFO, Joseph Capriati, Marcel Dettmann, Alan Fitzpatrick, Terry Francis и други в подкрепа на култовия лондонски клуб fabric, които на този етап остават единствената ни утеха.

Новините за клубната култура на родна почва също не са от най-обещаващите. По всичко личи, че Yalta Club ще остане затворен поне до Нова Година, заедно с любимият Room 2, където се провеждаха паметните Takeover партита. От клуба няма официално становище за ситуацията, но от Facebook страницата им става ясно, че предстоят новини единствено касаещи предстоящото издание на Solar Christmas.

More from bassline.bg

LANDR С НОВОВЪВЕДЕНИЯ В СФЕРАТА НА МАСТЕРИНГА

Светът се променя, музиката и технологиите също. А говорим ли за технологии, то те са направили възможно в днешно време хората на изкуството да създават и споделят музикалните си творби бързо и лесно с опцията това да се случва самостоятелно и в пълна независимост за самият артист.