Timmo: Adam Beyer е най-големият герой

На 31-ви май в Sofia Sound Factory, Metropolis ще представят млади и обещаващи артисти, представители на безспорните лидери в techno жанра – Cocoon, Minus, Plus8 и Drumcode. Това със сигурност превръща поредното издание на Future Heroes в задължително за феновете на techno музиката. Line-up-a на събитието се отличава и с името на българският DJ и продуцент Timmo сред хедлайнерите.

Дискографията на Валери Иванов, наброява повече от 20 EP-та и редица ремикси, последните от които върху парчета на Sam Paganini и The Junkies. В средата на април излезе EP-то му We Beat On за лейбълът на Adam Beyer – Drumcode. В специално интервю за читателите на bassline.bg, Timmo сподели за пътя си към Drumcode, хората вдъхновили творчеството му и новите си проекти, a искрената му радост от случващото се около него, зарази и нас.

Ти си част от хедлайнерите на поредното издание на Future Heroes заедно с Ilario Alicante и Julian Jeweil. Чувстваш ли се techno герой?
За мен е изключителна чест и признание да бъда един от главните артисти на Metropolis Future Heroes. Всеки, който има възможност да се изяви на събитие от този ранг трябва да се чувства герой, но най-големите герои в случая са DJ Steven и Jassen Petrov, които вече почти 20 години поднасят на родната сцена елита в techno средите. Радостта да бъда техен гост е огромна, имайки предвид, че първото голямо парти на което присъствах като фен беше именно Metropolis с гост тогава Carl Cox. Емоцията която изживях бе незабравима!

Кои са твоите лични techno герои?
През годините доста артисти като Alan Fitzpatrick, Joseph Capriati, Mark Broom, Paul Ritch, Slam и много други имаха силно влияние върху музиката която правя. Разбира се, най-големият герой за мен е Adam Beyer, който оказа страхотна подкрепа към голяма част от моите парчета.

Какъв е setup-a ти в студиото?
Противно на доста очаквания, мястото на което творя всъщност е доста семпло. Състои се от един малко по-мощен компютър, моите любими Yamaha HS50s, AKAI LPD8, който ми помага когато записвам различни движения на параметрите на даден ефект или звук и не на последно място Roland UA55 Quad-Capture, който взех наскоро и вече съм силно впечатлен от качеството на звука, който възпроизвежда.

През април илзезе EP-то ти We Beat On за Drumcode. Разкажи ни как се случи?
Имаше един период, от около година или малко повече, през който Adam следеше музиката, която правя и я пускаше на много места. Това, естествено ми повлия положително и реших, че трябва да направя парчета, които подчертават моя стил, но също така и този на Drumcode. След като ги завърших, мисля че това беше към края на септември, изпратих e-mail с демотата, на който Adam отговори след около само 1 час. Минаха няколко месеца, в които той непрестанно ги пускаше, за да дойде и моментът в който ми заяви, че иска да ги запише за Drumcode. Излишно е да казвам, че направих дупка в тавана от подскачане в нас. (усмихва се широко)

Върху какво работиш в моментa?
На 26-ти май илиза новото ми EP – You’re Mine за Fone Audio. Иначе през последните месеци прекарвам значителен брой часове в подготвянето на нови парчета, които все още не съм дал на никого. Именно феновете на Metropolis ще бъдат първите, които ще чуят част от новата ми продукция. Също така предстои издаването на третата ми самостоятелна звукова библиотека (sample pack), която ще излезе през юни за компанията на Victor Calderone и Mike Frade – Waveform. Насърчавам силно младите, а и не чак толкова млади продуценти в използването на звуци и семпли, които могат да обогатят техния арсенал. Предните 2 банки, които бяха издадени като Amsterdam Techno, намериха своя път до много артисти, включително и techno икони, като Marco Bailey.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

6 години Elegantly Wasted с Binh

Пичовете от Elegantly Wasted тази седмица празнуват своят 6-ти рожден ден. И както те самите казват, ще празнуват “6 години щастие и безбрежни висини”.

stevo-kurt
Stevo Kurt – Schizma EP

Stevo Kurt – Schizma EP

Mekanika Recordings brings 2 new tracks from Stevo Kurt’s a.k.a. DJ Steven gathered in their second release – Schizma EP. The EP is set for release July, 12th including 2 remixes from Asymmetrik on the title track Schizma.