Alejandro Mosso: Свиренето live е много лично

Аржентинецът Alejandro Mosso, ще дойде за пръв път в България на 23-ти ноември за Metropolis Presents Cocoon Sofia. Партито е част от международната обиколка на Cocoon, а хедлайнер на събитието е самият Sven Vath. В зала Фестивална, Mosso ще свири live, а това обикновено придава допълнителна еуфоричност на дадено събитие. Още повече, че говорим за човек, който всъщност е специалист в live изявите, защото всичките му участия са точно в този формат. Дори вторият диск на тазгодишното издание на Cocoon In The Mix бе с негов live.

В ученическите си години Mosso се е подвизавал, като китарист в различни rock и post punk банди, преди да се захване с електронна музика. Оказва се, че за него това е единствения жанр, който му дава свободата да продуцира абсолютно всичко сам. Прехода става мигновено и самият той се учудва, че електронната музика го пленява без дори да е пипал грамофони. На 17 вече е звезда в родината си и един от пионерите на експерименталната електроника там. Той е част от дуо с името Ampec, с което свирят на живо във всички краища на Аржентина. По-късно използва името самостоятелно, и издава няколко парчета. През 2003 започва да работи под псевдонима Funzion, като прибавя по-ритмичните форми на techno и house към музиката си, а през 2005 издава и дебютният си албум – Hiperbórea (Zensible Rec, 2005)

Вече 5 години работи с истинското си име – време, през което успешно е превърнал звученето си в запазена марка. През 2009 Sven Vath избира парчето на Mosso – Somebody за откриващ трак на The Sound Of The 10th Season. Това му отваря пътят към лейбъли, като !K7, Mo’s Ferry и Ministry Of Sound. Рънва свой собствен лейбъл – Mosso, чрез който издава само и единствено собствената си музика. Обмисля да стартира и втори, който да бъде отворен и за други артисти.

Ето какво сподели Alejandro Mosso, в интервю дадено специално за читателите на bassline.bg

Ще свириш в България за пръв път. Какви са очакванията ти от българската публика?
Любопитен съм. И към страната ви и към музиката ви. Наистина, ще свиря за пръв път в България и страшно много се вълнувам. Още повече, че ще съм част от наистина жесток line-up. Да си призная, не знам какво да очаквам от публиката, но бих предположил, че ще e емоционална, разгорещена и експресивна.

Винаги свириш live и България няма да е изключение…
Не веднъж съм казвал, че за мен свиренето на живо е много лично преживяване. Така чрез собствената си музика, споделям най-личните си чувства. Това от една страна е доста рисковано разкриване и лесно ставам уязвим. Но от друга – е наистина вълшебно преживяване, още повече, когато се получи правилната връзка с публиката.

Какъв ще е set-up-а ти за партито?
Използвам лесно преносим set-up. Подходящ за полети и въобще пътуване. Използвам laptop с Ableton Live, audio интерфейс, midi контролер и хибридна drum машина Arturia, която ползвам за перкусии в реално време или просто за различни импровизации.

Какво значи Cocoon за теб?
Cocoon е лейбъл и агенция с дълга история към момента, която през годините се е придържала към качество и постоянство. Това никак не е лека задача, когато говорим за музика. А и смятам, че това е основната сила на бранда.

Разкажи ни за настоящите си проекти, освен турнето на Cocoon. Върху какво работиш в момента?
Обикновено, всеки ден прекарвам в студиото, правейки нови парчета. Наскоро излезе 5-тият рилийз на лейбъла ми Mosso. А точно приключих работа и по новото си EP за Lomidhigh Organic, което ще включва и ремикс от Thomas Melchior. То ще излезе през Февруари/Март догодина. Успоредно работя и по следващият си рилийз за моя лейбъл.

Интервюто е осъществено със съдействието на Metropolis.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Subb-An и Fur Coat в Yalta Club през 2016

Късно снощи от Yalta Club обявиха програмата си за първите три месеца на 2016. След финалната вечр за Room 1 на 15-ти януари с Ricardo Villalobos, в първият месец от новата година ще гостуват още Guy J и Guy Mantzur на 23-ти и Subb-An на 30-ти –

Carl Cox: Space Is The Place (documentary)

Resident Advisor и британския Channel 4 разказват за краят на една ера. Филмът проследява последната глава от резидентството на Carl Cox в Space Ibiza през 2016 от старта Music Is Revolution през юни до клоузинга през септември.

Chaim и David Mayer в Yalta Club през май

В началото на май, Solar Easter Trinity ще представи Pan-Pot, Nicole Moudaber, Paco Osuna, Chris Liebing, Apollonia и Jamie Jones. От Yalta Club са се постарали обаче, да ни предложат още интересни имена до края на месеца, по-голямата част, от които ще направят своя дебют именно в клуба.