By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

DISTANT GLOW

Horizon Festival 2016 DJ Mix Contest - Official Entry

Details

Artists:

След близо 3 годишен курс по аудио инженерество, Светослав Чимишев и Ивелин Матеев създават Distant Glow – базирано в UK, DJ, Live Act и продуцентско дуо, което има за цел да сподели идеите им и виждането им за музиката. През музикалното си пътешествие, двамата изпробват необичайното взаимодействие между различните жанрове, което им помага да разширят разбирането си към експерименталната продукция и техниките на запис. Голяма част от вдъхновенията на дуото идва от авангардисти като Vangelis, Stockhausen и Harry Partch. Distant Glow от една страна съчетава електронните звуци генерирани от аналогови синтезатори и дръм машини, от друга – ги комбинират с различни органични звуци от всекидневния живот.

За траклиста:
Решихме да включим следните продуценти в микса, поради простата причина, че те са едни от артистите, които ни вдъхновяват и радват с тяхната музика.
Radio Slave – N.I.N.A. (Ame Remix) – Този трак беше избран от нас тъй като, от композиционна гледна точка такъв тип парчета са рядкост – оригинален, с добра синкопация между органичните елемнти и синтезатори, и разбира се, много мелодичен и запомнящ се;
KiNK – Express – Авангардно парче с уникален подбор от звуци, който винаги работи в клубна обстановка;
KiNK – Cloud Generator – Пиково парче, което е достъпно за по-широк спектър от слушатели на електронната музика. Също така, подходящо, спрямо останалите тракове в нашия микс.

Facebook / Twitter / SoundCloud / RA / YouTube

More from bassline.bg

DANIEL AVERY МИКСИРА НОВИЯ DJ KICKS!

Тази година поредицата DJ Kicks! на лейбъла !К7 Records се радва на няколко доста добри издания с миксове на Dâm-Funk, Jackmaster и жестокият микстейп на Moodyman, който въпреки че излезе в началото на годината продължаваме да скъсваме от слушане и днес.