DGTL Festival 2016 Highlights

Какво трябва да видите задължително на тазгодишното издание на DGTL.

 
DSGN Clinic – Square Light
 

На 26 и 27 март в Амстердам ще се проведе четвъртото издание DGTL Festival, един от най-еклектичните фестивали в Холандия. За два дни старото пристанище NDSM Docklands ще се превърне в център на електронната музика, като 6 сцени ще посрещнат над 70 артиста. Какво трябва да видите задължително на тазгодишното издание на DGTL? Вижте нашият избор.

black-coffee

Black Coffee & Ame Live
Традиционно DGTL организират подгряващо opening парти вечерта преди фестивала. Тази година то се очертава и като най-мащабното откриване на фестивала за последните 4 години. Black Coffee ни направи огромно впечатление с Essential Mix-а си от края на миналата година и определено попада сред must see артистите от line-up-a на DGTL 2016. Естествено не бихме пропуснали и поредния live на любимите ни Ame. George Fitzgerald и Maya Jane Coles са още един допълнителен бонус.

seth-troxler

Seth Troxler & Recondite Live
Тази година Seth Troxler ще дебютира на DGTL и въпреки, че изявите му в Амстердам съвсем не са малко, Troxler е от артистите, които винаги успяват да ни изненадат. Вероятно ще се повторим, но е факт, че сетовете му винаги са съобразени с мястото и обстановката, а негов дебют носи и още положителни точки. Recondite пък само преди дни се завърна в светлините на прожекторите с новото си EP за Hotflush и предвид факта, че не сме го слушали от почти 2 години, ще ни бъде интересно да чуем как е надградил live пърформанса си. Заедно с Hot Since 82 ще превземат Digital Stage сцената в първия ден от фестивала.

kink

KiNK Live & DGTL Transmission Tower
KiNK е хедлайнeр на ANALOG by XLR8R сцената събота, която с изключение на WhoMadeWho, ще се състои изцяло от live участия. На следващият ден пък ще представи алтернативния си проект Cyrillic. Огромната доза импровизации са сигурен знак, че дори и да сме го слушали, Strahil Velchev винаги има с какво да ни изненада. Всяка година освен многобройните артисти DGTL Festival представя своята Art програма, която превръща технологията в изкуство. В предстоящото издание на фестивала Transmission Tower Show ще бъде черешката на тортата в специалните ефекти на събитието. Кулата ще бъде висока 25 метра, а през деня посетителите ще имат възможност за изкачване и оглед на фестивала от “птичи поглед”. В събота и неделя точно в 21:30 започва Transmission Tower Show, когато кулата ще бъде осипана със специални ефекти, а трак продуциран от KiNK специално за събитието ще озвучава шоуто.

NINA_KRAVIZ

Tale of Us & Nina Kraviz
Tale of Us и Nina Kraviz са другите дебютанти на DGTL през тази година и по всяка вероятност ще дадат всичко от себе си. Тук трябва да отбележим, че всъщност в последните няколко месеца италианското дуо бе преустановило участията си, заради здравословното състояние на Matteo Milleri. Така завръщането им на сцената моментално попада в must see списъка за DGTL 2016.

rodhad

Rodhad & Woo York Live
След силния Essential Mix на Rodhad от тази година, появата му на DGTL 2016 е най-близката негова изява, на която можем да присъстваме и със сигурност не бихме го пропуснали. А и на същата сцена ще се качат още KiNK с Cyrillic и DVS1, което гарантира истински techno апокалипсис. Украинското дуо Woo York са другия highlight от Analog by XLR8R сцената в неделя. Редица от EP-тата им за лейбъли като Planet Rythm, Life and Death и Soma Records са попадали на страниците на bassline.bg в последните една-две години и ще ни бъде наистина интересно да чуем live пърформанса им за пръв път.

bicep

Bicep & Gerd Janson
Едни от големите фаворити за изминалата 2015 в световен мащаб – британското дуо Bicep излизат на една сцена с Elias Manzan, Young Marco, Prins Thomas b2b Gerd Janson, и Motor City Drum Ensemble. Безспорен факт е, че силното впечатление, което Bicep и Gerd Janson направиха в последните няколко години, определено дава отражение и през 2016, са буукнати на почти всеки фестивал, който ви представяме.

mano-le-though

Maeve Stage
Почитателите на т.нар. романтично techno, ще могат да му се насладят на цяла една сцена представена от Maeve и повече от жесток line-up в лицето на Baikal, The Drifter, DJ Tennis, John Talabot, Ame и Mano Le Tough.

food-revolution

DGTL 2016 Food Revolution
Организирането на един природосъобразен фестивал е една от основните цели на DGTL, а пример за това е моменталното рециклиране на отпадъци. DGTL 2016 прави смела крачка напред като предлага на посетителите изцяло вегетарианско меню. За целта организаторите си партнират с едни от най-добрите места за хранене в Амстердам, които ще имат свои щандове на фестивала, предлагащи напълно органично бързо хранене.

DGTL Festival 2016 ще се проведе на 26-ти и 27-ми март в Амстердам, Холандия. Повече информация за фестивала може да намерите на официалния им сайт dgtl.nl

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Insomniac Techno Night in Primorsko in August

In 2016, Metropolis celebrated its 20th anniversary and presented a bunch of techno artists to the Bulgarian audience. The strong party line continued throughout this year as well, and besides the new locations for their triumphal annual events, the oldest techno team in Bulgaria continued its expansion in the country, returning to Plovdiv –