DGTL Festival 2016 Highlights

Какво трябва да видите задължително на тазгодишното издание на DGTL.

 
DSGN Clinic – Square Light
 

На 26 и 27 март в Амстердам ще се проведе четвъртото издание DGTL Festival, един от най-еклектичните фестивали в Холандия. За два дни старото пристанище NDSM Docklands ще се превърне в център на електронната музика, като 6 сцени ще посрещнат над 70 артиста. Какво трябва да видите задължително на тазгодишното издание на DGTL? Вижте нашият избор.

black-coffee

Black Coffee & Ame Live
Традиционно DGTL организират подгряващо opening парти вечерта преди фестивала. Тази година то се очертава и като най-мащабното откриване на фестивала за последните 4 години. Black Coffee ни направи огромно впечатление с Essential Mix-а си от края на миналата година и определено попада сред must see артистите от line-up-a на DGTL 2016. Естествено не бихме пропуснали и поредния live на любимите ни Ame. George Fitzgerald и Maya Jane Coles са още един допълнителен бонус.

seth-troxler

Seth Troxler & Recondite Live
Тази година Seth Troxler ще дебютира на DGTL и въпреки, че изявите му в Амстердам съвсем не са малко, Troxler е от артистите, които винаги успяват да ни изненадат. Вероятно ще се повторим, но е факт, че сетовете му винаги са съобразени с мястото и обстановката, а негов дебют носи и още положителни точки. Recondite пък само преди дни се завърна в светлините на прожекторите с новото си EP за Hotflush и предвид факта, че не сме го слушали от почти 2 години, ще ни бъде интересно да чуем как е надградил live пърформанса си. Заедно с Hot Since 82 ще превземат Digital Stage сцената в първия ден от фестивала.

kink

KiNK Live & DGTL Transmission Tower
KiNK е хедлайнeр на ANALOG by XLR8R сцената събота, която с изключение на WhoMadeWho, ще се състои изцяло от live участия. На следващият ден пък ще представи алтернативния си проект Cyrillic. Огромната доза импровизации са сигурен знак, че дори и да сме го слушали, Strahil Velchev винаги има с какво да ни изненада. Всяка година освен многобройните артисти DGTL Festival представя своята Art програма, която превръща технологията в изкуство. В предстоящото издание на фестивала Transmission Tower Show ще бъде черешката на тортата в специалните ефекти на събитието. Кулата ще бъде висока 25 метра, а през деня посетителите ще имат възможност за изкачване и оглед на фестивала от “птичи поглед”. В събота и неделя точно в 21:30 започва Transmission Tower Show, когато кулата ще бъде осипана със специални ефекти, а трак продуциран от KiNK специално за събитието ще озвучава шоуто.

NINA_KRAVIZ

Tale of Us & Nina Kraviz
Tale of Us и Nina Kraviz са другите дебютанти на DGTL през тази година и по всяка вероятност ще дадат всичко от себе си. Тук трябва да отбележим, че всъщност в последните няколко месеца италианското дуо бе преустановило участията си, заради здравословното състояние на Matteo Milleri. Така завръщането им на сцената моментално попада в must see списъка за DGTL 2016.

rodhad

Rodhad & Woo York Live
След силния Essential Mix на Rodhad от тази година, появата му на DGTL 2016 е най-близката негова изява, на която можем да присъстваме и със сигурност не бихме го пропуснали. А и на същата сцена ще се качат още KiNK с Cyrillic и DVS1, което гарантира истински techno апокалипсис. Украинското дуо Woo York са другия highlight от Analog by XLR8R сцената в неделя. Редица от EP-тата им за лейбъли като Planet Rythm, Life and Death и Soma Records са попадали на страниците на bassline.bg в последните една-две години и ще ни бъде наистина интересно да чуем live пърформанса им за пръв път.

bicep

Bicep & Gerd Janson
Едни от големите фаворити за изминалата 2015 в световен мащаб – британското дуо Bicep излизат на една сцена с Elias Manzan, Young Marco, Prins Thomas b2b Gerd Janson, и Motor City Drum Ensemble. Безспорен факт е, че силното впечатление, което Bicep и Gerd Janson направиха в последните няколко години, определено дава отражение и през 2016, са буукнати на почти всеки фестивал, който ви представяме.

mano-le-though

Maeve Stage
Почитателите на т.нар. романтично techno, ще могат да му се насладят на цяла една сцена представена от Maeve и повече от жесток line-up в лицето на Baikal, The Drifter, DJ Tennis, John Talabot, Ame и Mano Le Tough.

food-revolution

DGTL 2016 Food Revolution
Организирането на един природосъобразен фестивал е една от основните цели на DGTL, а пример за това е моменталното рециклиране на отпадъци. DGTL 2016 прави смела крачка напред като предлага на посетителите изцяло вегетарианско меню. За целта организаторите си партнират с едни от най-добрите места за хранене в Амстердам, които ще имат свои щандове на фестивала, предлагащи напълно органично бързо хранене.

DGTL Festival 2016 ще се проведе на 26-ти и 27-ми март в Амстердам, Холандия. Повече информация за фестивала може да намерите на официалния им сайт dgtl.nl

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

DGTL Festival 2016 в края на март в Амстердам

На 26-ти и 27-ми март ще се проведе четвъртото издание на един от големите амстердамски фестивали – DGTL. Събитието ще се случи на обичайното място, старото пристанище NDSM и ще включва 6 сцени, на които ще се представят едни от най-интересните имена в електронната музика, включително и KiNK.

David August и Maceo Plex на Reworks 2016

Организаторите на Reworks Festival обявиха поредната порция имена от line-up-a за предстоящото издание на фестивала през септември в Солун. Към хедлайнерите се прибавят David August, Maceo Plex, Shall Ocin и Anja Schneider.