By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

ДЕТРОЙТ НАГРАДИ TECHNO ЛЕГЕНДИТЕ СИ

Наградата e за "изключителни постижения или служба в полза на обществото в Детройт".

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

След като кметът на Детройт – Mike Duggan обяви седмицата между 23-ти и 30-ти май за седмица на techno-то в Детройт, припознаването на жанра като вид културно наследство там продължава.

Общинският съветник Scott Benson награди techno легендите Juan Atkins, Derrick May и Kevin Saunderson, познати като Belleville Three (Тройката от Белвил) с наградата Духът на Детройт. Наградата се връчва за “изключителни постижения или служба в полза на обществото в Детройт”. Сред отличените бяха още други от пионерите на techno-то в Детройт – Jeff Mills, Kelli Hand, Eddie Fowlkes и Carl Craig. Сред наградените организации са организаторите на Movement Festival – Paxahau Events, Underground Resistance и първият techno музей в света – Submerge Techno Museum.

“Искаме да отдадем заслужена почит на тези, които са спомогнали за основаването на techno жанра,” казва Scott Benson. “Голяма част от тази музика звучи навсяккъде по света. Фактът, че тя тръгва точно тук от Детройт, заслужава да бъде отчетен, почетен, както и отпразнуван.”

“Чувствам се страхотно като знам, че нещо, което сме направили тук в нашия роден град е докоснало света,” написа Kevin Saunderson във Facebook, веднага след награждаването. “Както казаха вчера детройтското techno обединява хората. Детройтска любов. Нашият поглед върху музиката. Свят, който танцува обединен. Истина е и се случва. Благодарности към общинският съвет на Детройт, че знаят това.”

Photo credit: Kevin Saunderson

More from bassline.bg

Carola Pisaturo се завръща в София през април

От няколко години насам, София е задължителна дестинация от световното турне на Sven Vath и лейбълът му Cocoon. През 2015, в едно от най-паметните събития от последните години, заедно с него бе и мултиталантливата италианка Carola Pisaturo, която тогава слушахме на живо за пръв път, и поне за нас двучасовият й vinyl only сет се превърна в гвоздея на вечерта.

Dixon пристига за Takeover в Yalta Club

Новият сезон на Takeover стартира с естетския сет на Apollonia. Заедно с първокласната музика на френското трио, организаторите зарадваха феновете и с името на следващия си голям гост, DJ номер едно в света според класацията на Resident Advisor –