By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

David August си взима почивка от турнета

Германецът разкрива, че в момента работи върху нови парчета.

Details

Artists:

Labels:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

В края на миналата седмица, с обръщение към феновете си във Facebook David August обяви, че си взима почивка от концертна и тур дейност. През последните няколко години, германецът представи дебютният си албум Times, който и до днес за нас има огромна стойност и няколко вида live шоута, с които обикаляше света – DJ/hybrid сет, live band и оркестрален концерт. За наше най-голямо щастие, миналата година през юни по време на Sonar Festival в Барселона, имахме честта и щастието да гледаме live band шоуто му, с което безспорно затвърди мястото си в сърцата ни.

Именно богата и изтощителна тур програма на David August е причината да се оттегли временно от светлините на прожекторите, тъй като самият той смята, че е необходимо да мине известно време “преди да може да ни разкаже нова история подобаващо”. В обръщението August признава, че наскоро е успял да се дипломира, въпреки че му е било изключително трудно заради турнетата и на няколко пъти е бил на ръба да се откаже.

Всички тези трудности и умората по един или друг начин са го накарали повече да мисли за музиката, отколкото да я създава в действителност. С временното си оттегляне от сцената, смята да се отдаде на медитация върху живота и музиката, с която да упсее да открие все още неоткрити пътища и в двете, с идеята да създаде нещо ново и вълнуващо не само за себе си, но и за феновете си.

В края на обръщението си, David August разкрива, че в момента работи върху нови парчета, които да е сигурен, че иска да представи, и че ще се завърне възможно най-скоро с нова музика и live шоу. В момента профилните и cover снимките му в социалните мрежи са чисто бели.

Докато очакваме с нетърпение завръщането на David August, ви предлагаме да stream-нете дебютният му албум Times от плеъра по-горе и да си припомните ревюто ни тук. Още за David August вижте тук.

Photo credits: Ezgi Polat

More from bassline.bg

DRUMCODE ALL STARS – DRUMCODE RADIO LIVE 300

Юбилейното 300 поред издание на Drumcode Radio Live, представя 4 часов techno маратон от Adam Beyer, Ida Engberg, Bart Skils, Sam Paganini и Paul Ritch от Drumcode сцената на тазгодишното издание на Awakenings в Антверпен.

FATIMA YAMAHA – IN SESSION FOR MIXMAG

Покрай декемврийската суматоха и празнично настроение, не успяхме да ви представим дебютния албума на Fatima Yamaha – Imaginary Lines. Благодарение на Mixmag обаче, имаме възможността да наваксаме, като ви представим едночасов запис от сета, който холандеца направи по време на премиерата на албума в края на 2015.

5 ГОДИНИ COMMA GROUP С DELILAH

На 26-ти март Comma Group празнуват своя 5-ти рожден ден в Sofia Live Club! Той ще бъде отбелязан със специален full band концерт, дело на екзотичната Delilah!