David August и Howling на Sonar 2016

Laurent Garnier и Four Tet превземат SonarCar сцената със 7-часови сетове

Line-up-a за тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона се попълни с повече от 40 нови имена. James Blake, Flume, Kelela, Roots Manuva, Jackmaster, John Talabot, Boys Noize, The Martinez Brothers, Stormzy, Mano Le Tough, Bob Moses и Ivy Lab са само една малка част от тях.

През 2016, Sonar Car сцената ще бъде преобразена в своеобразен клуб предлагайки 100%-во клубно изживяване и в двете вечери на Sonar By Night ще се хоства от resident DJs. В петък със 7-часов сет там ще се представи Four Tet, а в събота – Laurent Garnier, който се е превърнал в емблема на Sonar за малко над 20-годишната история на фестивала.

Легендарния Jean-Michel Jarre ще се завърне в света на музиката през тази година и за целта избра сцената на Sonar Festival, където на 17-ти юни ще направи световна премиера на новото си музикално шоу. В единственият си спектакъл на територията на Испания, французинът ще представи композиции от новите си два албума, както и любими парчета от творчеството си. “За мен Sonar се превърна във всичко онова, което един съвременен фестивал трябва да бъде. Точно за това избрах да се завърна на сцената именно с тях и нямам търпение да представя новото си шоу пред публиката на Sonar.”, казва музикантът.

Към line-up-a на Sonar за 2016 организаторите прибавят и безспорните фаворити за 2015 – Howling, както и любимецът ни David August, който ще представи ексклузивно новото си шоу като Live Band.

Red Bull Music Academy сцената е неразделна част от Sonar Festival от 1996 насам тази година на нея ще видим и чуем Jamie Woon, Tuff City Kids, Magic Mountain High, Club Cheval и много други.

Sonar Festival 2016 ще се проведе между 16-ти и 18-ти юни в Барселона. Следете bassline.bg за всичко по-интересно около фестивала и новите имена в line-up-a за тази година, за които първи ще ви съобщим.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Reworks 2016 с Agoria, KiNK и Michael Mayer

Организаторите на Reworks Festival в Солун обявиха първата порция артисти от line-up-a за изданието през септември. В него влизат Agoria, Ben Klock, GusGus, Jamie Woon, Kiasmos, KiNK, Kobosil, Mano Le Tough, Michel Mayer, Mind Against, Solomun и WhoMadeWho.