By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Dance номинациите за Grammy Awards 2017

На 12-ти февруари 2017 ще бъдат раздадени наградите Grammy за 59-ти път.

Details

На 12-ти февруари 2017 ще бъдат раздадени наградите Grammy за 59-ти път. 84-те категории обхващат широк спектър от музикални стилове между които и dance/electronic жанровете. А спукването на EDM балона, което започна още през 2015, безспорно се е отразило и на тазгодишните номинации.

В категорията за най-добро dance парче за 2016 се отличават номинираните Tearing Me Up на канадците Bob Moses и Never Be Like You на Flume ft. Kai. Австралиеца Flume е номиниран и в категорията за най-добър dance албум на годината за албумът му Skin, който се появи в края на май през Future Classic. Той ще се бори за приза заедно със завръщането на Underworld с Barbara Barbara, We Face A Shining Future, Electronica 1: The Time Machine на Jean-Michel Jarre, Epoch на Tycho и Louie Vega Starring… XXVIII на Louie Vega.

Двете части на саундтрака към сериала на Netflix – Stranger Things от композиторите Kyle Dixon и Michael Stein са номинирани в категорията Best Score Soundtrack For Visual Media и ще се борят за наградата заедно със саундтраците на Bridge of Spies на Thomas Newman, The Hateful Eight на Ennio Morricone, The Revenant на Alva Noto и Ryuichi Sakamoto, както и музиката към Star Wars: The Force Awakens.

В категорията за най-добър ремиксатор ще се води оспорвана битка между Timo Maas и James Teej за ремиксът им върху Nineteen Hundred Eighty-Five на Paul McCartney & Wings, André Allen Anjos за RAC ремиксът му върху Tearing Me Up на Bob Moses, Joe Goddard за ремиксът му върху Wide Open на The Chemical Brothers и Ryan Raddon за Kaskade X Lipless ремиксът му върху Only на едната половина от дуото Howling – Ry X.

Безспорно якото видео към парчето Gosh на Jamie XX ще се бори за Best Music Video заедно с клиповете на Formation на Beyoncé, River на Leon Bridge, Up & Up на Coldplay и Upside Down & Inside Out на OK Go.

Пълния списък на номинираните за Grammy 2017 във всички категории можете да видите тук.

More from bassline.bg

IN THE STUDIO WITH IVAN SHOPOV (COOH)

На 15-ти април се задава третото издание на поредицата One Man Party, в което мултиталантливият Ivan Shopov в рамките на 7 часа ще представи музиката на всичките си артистични превъплащения –

Гласът на Ибиза замлъкна завинаги

В края на 2015-та година dance музиката загуби поредно авторитетно печатно издание, след като Electronic Beats Magazine спря да излиза, но пък за сметка на това трансформира и засили дигиталното си присъствие.