С Chad Andrew по света и у нас

В студената нощ на 21-ви февруари 2014 година, българската аудитория имаше удоволствието да се запознае с едно от набиращите популярност тогава имена на електронната сцена – Chad Andrew и да присъства на първото парти от поредицата на The NXT GEN. В компанията на Dimitri Monev, Sevenson и Guanlong, американецът показа селекцията и уменията си впечатлили и самата tINI, която веднага го прави част от tINI and the Gang резидентството си на Ибиза.

Почти 3 години по-късно, Chad Andrew се завръща в София, за втората си среща с българската публика, а ние го хванахме във въздушното пространство между Берлин и Букурещ, за да разберем какви са приликите и разликите между Chad Andrew тогава и Chad Andrew сега и колко са се променили нещата и светът около него през тези 3 години. “Преместих се в Берлин. Мисля, че това е най-хубавото нещо, което ми се случи през тези 3 години. В Берлин откривам страшно много вдъхновение и създавам връзки с други DJ-и, продуценти и въобще креативни хора, с които имаме сходно мислене и интереси. Буквално това е място, където се смесват всякакви хора от различни краища на света. Това определено беше стъпката, която ме отведе там, където съм в момента по отношение на музикалната ми кариера.”

“Преместих се в Берлин. Мисля, че това е най-хубавото нещо, което ми се случи в последните 3 години.”

А музикалната му кариера през това време се развива повече от впечатляващо. От 2015, Chad Andrew е част от семейството на Hector – Vatos Locos, като така към покорените плажове на Ибиза с tINI and the Gang, прибавя и плажовете на Мексико с Vatos Locos и редица култови клубове като Club Der Visionaere в Берлин или Kristal Club в Букурещ. “Запознах се с Hector преди няколко години в Маями, още по времето когато организира първото Vatos Locos парти. Тогава дойдоха може би 80-100 души. С годините концепцията се развива и сега събираме над 1500 души всяка година по време на BPM Festival, a и продължаваме да имаме нови и нови последователи.” Какво се крие зад този успех обаче? “Истината е, че в крайна сметка всички сме много добри приятели, които обичат да се забавляват и обожават музиката. Всички ние споделяме едни и същи страст, визия и мотивация към музиката, затова и Vatos Locos е най-подходящото място за нас.”

И докато Vatos Locos се оказва просто събирателна точка на артисти с обща визия и усещане за музиката, то точките в света, на които Chad Andrew пуска стават все повече и повече, а всяка една от тях е оставила своя отпечатък върху работата му. Роден в щата Флорида в САЩ, както повечето американски DJ-и, той поема към Европа: “Във Флорида се чувствах ограничен по отношение на това да мога да се разгърна музикално по време на някой мой гиг, тъй като сцената не е особено голяма. Преместването ми в Европа, ми позволи да експериментирам с усвояване на нови звуци и техники и да се фокусирам в търсенето на типично моят си стил. Всяко място на което съм пускал има различна публика, вайб ако щеш… Така че, безспорно DJ-ейството е един непрекъснат процес на придобиване на нови знания и умения.”

“Най-много ми харесаха енергията и отдадеността на софийската публика.”

Въпреки многобройните му участия в различни краища на света, по всичко личи, че Chad Andrew винаги ще помни първата си среща с родната публика в София: “Много неща могат да бъдат казани за тази вечер, но ще се опитам да бъда по-кратък и точен. Най-много ми харесаха енергията и отдадеността на софийската публика. Пусках доста дълго след официално обявения край, а с последното парче отдадох почит към дядо ми, който почина няколко седмици преди това. Беше наистина специален за мен момент, който хората също усетиха.” Нещо повече, в е едно скорошно интервю за онлайн изданието Ibiza Voice, Chad постави гостуването си в София през 2014 сред трите си най-любими участия редом до тези в Classic Club в Римини, Италия и в Radio Berlin, Богота, Колумбия.

The NXT GEN Presents Chad Andrew @ Fabrica 126, February 2014
The NXT GEN Presents Chad Andrew @ Fabrica 126, February 2014

След Brexit и затварянето на fabric в Лондон, редица медии за електронна музика обърнаха поглед към страните от Източна Европа и ги определиха като “най-вълнуващото място за парти”: “През април тази година, точно след рожденният ми ден посетих Sunwaves за първи път и бях буквално отнесен! Всичко от саунда до line-up-a беше жестоко. Берлин винаги ще си остане едно от най-добрите места за underground електронна музика, но безспорно напоследък Източна Европа доста дръпна в това отношение. София не е изключение, а и както казах вече първото ми гостуване тук ще остане завинаги в сърцето ми.”

За последните 3 години Chad Andrew е извървял доста и преносно и буквално. Пътят пред него, оказва се, все още е дълъг, а възможностите необятни. И докато гледаме назад в миналото, предстоящата 2017 година е на прага ни: “Бих искал да стартирам свой собствен лейбъл. Успоредно с това ми се ще да организирам и партита, с фокус върху артистите, които успея да подпиша за лейбъла. Ще ми се да бъде нещо уникално и свежо, нещо с което да успеем да се отличим от масата нови лейбъли в днешно време. Това винаги е била една от най-големите ми цели. Но и винаги съм смятал, че това трябва да се случи естествено и от само себе си, в най-правилния момент.”

Обикновено постигането на големите цели изискват множество малки стъпки. Част от тях вече са изминати, друга тепърва предстоят: “Не отдавна издадох сингъл за Vatos Locos, който бе включен в сборната компилация при стартирането на лейбъла. Предстои ми едно цяло EP, с ремикс от много добър ремиксатор, който е почти готов. Да не забравя, подготвям и една много специална колаборация с моя дългогодишен приятел – Crocodile Soup, която ще излезе през новия лейбъл на Randall M – Thirteen… Въобще има какво да чуете от мен, така че си дръжте ушите отворени!”

Какво обаче ще чуем от Chad Andrew на 8-ми декември в София? Rewind на O.B.S. за лейбъла Curtea Veche е парче, което обожавам да пускам в момента. Кефят ме нещата на един артист, който открих наскоро – Larry De Kat. Парчетата му са пропити с наистина характерен funk, освен това работят перфектно на дансинга.” Ние разбира се, веднага заредихме playlist-а си в очакване на Chad Andrew в София, който оказва се няма да бъде сам: “Ествествено, че ще има и изненада – един много специален гост, който идва с мен от Берлин и ще пуска на партито на The NXT GEN.”

The NXT GEN Presents Chad Andrew, Dimitri Monev + Secret Guest ще се състои на връх студентския празник, 8-ми декември 2016 (четвъртък), в ARTarea на Раковски 122 – новата локация на The NXT GEN за всичките им предстоящи събития. Началото е в 23:00 часа.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

4 години Soul Fiction със Zepherin Saint

Колкото по-малко дни остават до края на лятото, толкова по-горещи стават те. Парти настроението също се увеличава правопропорционално. Лято 2015 бе белязано от много и за наше щастие разнообразни събития, които със сигурност доказват тезата, че електронната музика не е само house и techno, а едно широко понятие, което стимулира не само краката, но и духа.

Catz’N Dogz – Body ft. Simon Black

One of our all-time favorite duos, Catz’N Dogz, are back again on Dirtybird with Body. Fierce from the first note to the last, it features the spoken word vocals of Simon Black, who delivers a liberating monologue on being who you want to be and doing what you want to do, regardless of what anyone thinks.