С Chad Andrew по света и у нас

В студената нощ на 21-ви февруари 2014 година, българската аудитория имаше удоволствието да се запознае с едно от набиращите популярност тогава имена на електронната сцена – Chad Andrew и да присъства на първото парти от поредицата на The NXT GEN. В компанията на Dimitri Monev, Sevenson и Guanlong, американецът показа селекцията и уменията си впечатлили и самата tINI, която веднага го прави част от tINI and the Gang резидентството си на Ибиза.

Почти 3 години по-късно, Chad Andrew се завръща в София, за втората си среща с българската публика, а ние го хванахме във въздушното пространство между Берлин и Букурещ, за да разберем какви са приликите и разликите между Chad Andrew тогава и Chad Andrew сега и колко са се променили нещата и светът около него през тези 3 години. “Преместих се в Берлин. Мисля, че това е най-хубавото нещо, което ми се случи през тези 3 години. В Берлин откривам страшно много вдъхновение и създавам връзки с други DJ-и, продуценти и въобще креативни хора, с които имаме сходно мислене и интереси. Буквално това е място, където се смесват всякакви хора от различни краища на света. Това определено беше стъпката, която ме отведе там, където съм в момента по отношение на музикалната ми кариера.”

“Преместих се в Берлин. Мисля, че това е най-хубавото нещо, което ми се случи в последните 3 години.”

А музикалната му кариера през това време се развива повече от впечатляващо. От 2015, Chad Andrew е част от семейството на Hector – Vatos Locos, като така към покорените плажове на Ибиза с tINI and the Gang, прибавя и плажовете на Мексико с Vatos Locos и редица култови клубове като Club Der Visionaere в Берлин или Kristal Club в Букурещ. “Запознах се с Hector преди няколко години в Маями, още по времето когато организира първото Vatos Locos парти. Тогава дойдоха може би 80-100 души. С годините концепцията се развива и сега събираме над 1500 души всяка година по време на BPM Festival, a и продължаваме да имаме нови и нови последователи.” Какво се крие зад този успех обаче? “Истината е, че в крайна сметка всички сме много добри приятели, които обичат да се забавляват и обожават музиката. Всички ние споделяме едни и същи страст, визия и мотивация към музиката, затова и Vatos Locos е най-подходящото място за нас.”

И докато Vatos Locos се оказва просто събирателна точка на артисти с обща визия и усещане за музиката, то точките в света, на които Chad Andrew пуска стават все повече и повече, а всяка една от тях е оставила своя отпечатък върху работата му. Роден в щата Флорида в САЩ, както повечето американски DJ-и, той поема към Европа: “Във Флорида се чувствах ограничен по отношение на това да мога да се разгърна музикално по време на някой мой гиг, тъй като сцената не е особено голяма. Преместването ми в Европа, ми позволи да експериментирам с усвояване на нови звуци и техники и да се фокусирам в търсенето на типично моят си стил. Всяко място на което съм пускал има различна публика, вайб ако щеш… Така че, безспорно DJ-ейството е един непрекъснат процес на придобиване на нови знания и умения.”

“Най-много ми харесаха енергията и отдадеността на софийската публика.”

Въпреки многобройните му участия в различни краища на света, по всичко личи, че Chad Andrew винаги ще помни първата си среща с родната публика в София: “Много неща могат да бъдат казани за тази вечер, но ще се опитам да бъда по-кратък и точен. Най-много ми харесаха енергията и отдадеността на софийската публика. Пусках доста дълго след официално обявения край, а с последното парче отдадох почит към дядо ми, който почина няколко седмици преди това. Беше наистина специален за мен момент, който хората също усетиха.” Нещо повече, в е едно скорошно интервю за онлайн изданието Ibiza Voice, Chad постави гостуването си в София през 2014 сред трите си най-любими участия редом до тези в Classic Club в Римини, Италия и в Radio Berlin, Богота, Колумбия.

The NXT GEN Presents Chad Andrew @ Fabrica 126, February 2014
The NXT GEN Presents Chad Andrew @ Fabrica 126, February 2014

След Brexit и затварянето на fabric в Лондон, редица медии за електронна музика обърнаха поглед към страните от Източна Европа и ги определиха като “най-вълнуващото място за парти”: “През април тази година, точно след рожденният ми ден посетих Sunwaves за първи път и бях буквално отнесен! Всичко от саунда до line-up-a беше жестоко. Берлин винаги ще си остане едно от най-добрите места за underground електронна музика, но безспорно напоследък Източна Европа доста дръпна в това отношение. София не е изключение, а и както казах вече първото ми гостуване тук ще остане завинаги в сърцето ми.”

За последните 3 години Chad Andrew е извървял доста и преносно и буквално. Пътят пред него, оказва се, все още е дълъг, а възможностите необятни. И докато гледаме назад в миналото, предстоящата 2017 година е на прага ни: “Бих искал да стартирам свой собствен лейбъл. Успоредно с това ми се ще да организирам и партита, с фокус върху артистите, които успея да подпиша за лейбъла. Ще ми се да бъде нещо уникално и свежо, нещо с което да успеем да се отличим от масата нови лейбъли в днешно време. Това винаги е била една от най-големите ми цели. Но и винаги съм смятал, че това трябва да се случи естествено и от само себе си, в най-правилния момент.”

Обикновено постигането на големите цели изискват множество малки стъпки. Част от тях вече са изминати, друга тепърва предстоят: “Не отдавна издадох сингъл за Vatos Locos, който бе включен в сборната компилация при стартирането на лейбъла. Предстои ми едно цяло EP, с ремикс от много добър ремиксатор, който е почти готов. Да не забравя, подготвям и една много специална колаборация с моя дългогодишен приятел – Crocodile Soup, която ще излезе през новия лейбъл на Randall M – Thirteen… Въобще има какво да чуете от мен, така че си дръжте ушите отворени!”

Какво обаче ще чуем от Chad Andrew на 8-ми декември в София? Rewind на O.B.S. за лейбъла Curtea Veche е парче, което обожавам да пускам в момента. Кефят ме нещата на един артист, който открих наскоро – Larry De Kat. Парчетата му са пропити с наистина характерен funk, освен това работят перфектно на дансинга.” Ние разбира се, веднага заредихме playlist-а си в очакване на Chad Andrew в София, който оказва се няма да бъде сам: “Ествествено, че ще има и изненада – един много специален гост, който идва с мен от Берлин и ще пуска на партито на The NXT GEN.”

The NXT GEN Presents Chad Andrew, Dimitri Monev + Secret Guest ще се състои на връх студентския празник, 8-ми декември 2016 (четвъртък), в ARTarea на Раковски 122 – новата локация на The NXT GEN за всичките им предстоящи събития. Началото е в 23:00 часа.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg