Празнуваме любовта, виното и музиката с HER

По презумпция, добрият промоутър винаги успява да ни изненада и представи нова музика и музиканти, които по една или друга причина са убягнали на меломанското ни ухо. Още повече, когато алгоритмите на социалните мрежи все повече ни затварят в омагьосания кръг на собствените ни предпочитания, под предтекста на по-добрия user experience.

Съвсем не смятаме да се правим на разбирачи и познавачи и ще си признаем, че познанството ни с френското дуо HER датира от момента, в който Comma Group създадоха ивента за предстоящото си издание на The Shure-Mure Sessions във Facebook. В случая обаче, ще се дадем за пример, като хора, които се интересуват от нова и качествена музика и не разчитат на скалъпени набързо пиарски текстове започващи и свършващи с “най”, за да формират музикалните си предпочитания.

Запознанството ви с творчеството на Victor Solf и Simon Carpentier няма да ви отнеме повече от час, но пък трайно ще се настани в съзнанието и сърцето ви с лириките си и еротиката, която се лее от всеки един акорд. В музиката на HER, можете да откриете по нещо от James Blake, Jungle, Jamie XX, FKA Twigs или дори Sade, плюс някои от собствените им вдъхновения Kendrick Lamar, Unknown Mortal Orchestra и Alabama Shakes, но винаги пречупено през онази специфична френска изтънченост и усещане за еротика.

Безспорно нямаме търпение да преживеем (много точна дума в случая) парчета, като дебютното Quite Like и едноименното Her на живо. А и винаги сме смятали, че най-ценното и истинско впечатление идва тъкмо от live изпълненията, когато говорим за музика. В тази връзка, събитието на Comma Group идва тъкмо на време. Още повече, че 2017 се очертава, като годината, в която ще станем свидетели на дебютният албум на дуото.

На 14-ти февруари, дали ще отбележите празника на любовта, виното или просто добрата музика е без значение – концерта на HER ще е подходящ и за трите. Началото е в 20:00 часа с откриващ сет от резидента на Comma – Bagerziev. Мястото е любимата сцена на Sofia Live Club. Билетите са на цена от 25 лв. в мрежата на Eventim.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Chromatics – Shadow (Twin Peaks OST)

Chromatics представят официално видео към парчето Shadow, включено в предстоящият саундтрак към третия сезон на Twin Peaks, който се очаква да излезе през септември 2017 от Italians Do It Better.

Jamie Woon се завръща на родна земя

Jamie Woon ще зарадва почитателите си в България с концерт в Sofia Live Club на 31 октомври. На сцената певецът, продуцент и мулти-инструменталист ще излезе със собствената си група, с която ще изпълни всички свои най-големи хитове до момента.