Празнуваме любовта, виното и музиката с HER

По презумпция, добрият промоутър винаги успява да ни изненада и представи нова музика и музиканти, които по една или друга причина са убягнали на меломанското ни ухо. Още повече, когато алгоритмите на социалните мрежи все повече ни затварят в омагьосания кръг на собствените ни предпочитания, под предтекста на по-добрия user experience.

Съвсем не смятаме да се правим на разбирачи и познавачи и ще си признаем, че познанството ни с френското дуо HER датира от момента, в който Comma Group създадоха ивента за предстоящото си издание на The Shure-Mure Sessions във Facebook. В случая обаче, ще се дадем за пример, като хора, които се интересуват от нова и качествена музика и не разчитат на скалъпени набързо пиарски текстове започващи и свършващи с “най”, за да формират музикалните си предпочитания.

Запознанството ви с творчеството на Victor Solf и Simon Carpentier няма да ви отнеме повече от час, но пък трайно ще се настани в съзнанието и сърцето ви с лириките си и еротиката, която се лее от всеки един акорд. В музиката на HER, можете да откриете по нещо от James Blake, Jungle, Jamie XX, FKA Twigs или дори Sade, плюс някои от собствените им вдъхновения Kendrick Lamar, Unknown Mortal Orchestra и Alabama Shakes, но винаги пречупено през онази специфична френска изтънченост и усещане за еротика.

Безспорно нямаме търпение да преживеем (много точна дума в случая) парчета, като дебютното Quite Like и едноименното Her на живо. А и винаги сме смятали, че най-ценното и истинско впечатление идва тъкмо от live изпълненията, когато говорим за музика. В тази връзка, събитието на Comma Group идва тъкмо на време. Още повече, че 2017 се очертава, като годината, в която ще станем свидетели на дебютният албум на дуото.

На 14-ти февруари, дали ще отбележите празника на любовта, виното или просто добрата музика е без значение – концерта на HER ще е подходящ и за трите. Началото е в 20:00 часа с откриващ сет от резидента на Comma – Bagerziev. Мястото е любимата сцена на Sofia Live Club. Билетите са на цена от 25 лв. в мрежата на Eventim.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

a629fb69-637d-4bda-a2aa-73f4f04c0823
The Vision ft. Andreya Triana – Heaven / Home

The Vision ft. Andreya Triana – Heaven / Home

The Vision arrive with their first original output, where the Bristol-Boston collab deliver a soulful dose of house goodness. The release from genre defying musician Ben Westbeech and crate digger royalty KON also features Ben’s long-time collaborator Andreya Triana, whose powerhouse vocals you may recognise from Breach’s Everything You Never Had (We Had It All).