By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Booka Shade с нов албум през април

Details

Artists:

Labels:

Миналата година дуото Booka Shade отбелязаха 10 годишният юбилей от излизането на албумът им Movements със специално deluxe издание и live шоу по повода по време на Sonar Festival в Барселона. Според едната половина от дуото – Walter Merzige,r с Movements10 Booka Shade са затворили още една глава от развитието си, а двамата смятат, че са представили всичко, което са имали да представят в отношение на tech house и electro house жанровете. 2017 е перфектното време да покажат нещо ново. Това ще бъде новият им албум, който ще се казва Galvany Street.

Албумът ще съдържа 10 парчета и ще бъде своеобразно завръщане към pop корените на групата Planet Claire от началото на 90-те години на миналия век. 7 от парчетата в албума включват вокалите на Craig Walker – бивш вокалист на британската банда Archive. Urður Hákonardóttir от GusGus, Yates и Daniel Spencer също се включват като колаборатори. Mark Plati и Fritz Hilpert от Kraftwerk пък помагат при смесването на част от парчетата.

Galvany Street ще излезе през лейбъла на Booka Shade – Blaufield Music на 7-ми април, а пилотния сингъл Babylon ще се появи в началото на март.

More from bassline.bg

THE FOREIGNERS – REWORK PODCAST 43

Малко над един час deep house в 43-тата част от Rework Podcasts селектирани и миксирани от родното дуо The Foreigners. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=18718&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);

DGTL стартират лейбъл с EP от KiNK

Амстердамския DGTL Festival, който тази година отбелязва своя 5-ти юбилей ще стартира лейбъл с името DGTL Records през април. Лейбълът ще представя както утвърдени международни артисти, така и талантливи холандски имена, заендо с визуални и графични дизайнери, които участват в програмата на фестивала.