By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

Booka Shade с нов албум през април

Details

Artists:

Labels:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Миналата година дуото Booka Shade отбелязаха 10 годишният юбилей от излизането на албумът им Movements със специално deluxe издание и live шоу по повода по време на Sonar Festival в Барселона. Според едната половина от дуото – Walter Merzige,r с Movements10 Booka Shade са затворили още една глава от развитието си, а двамата смятат, че са представили всичко, което са имали да представят в отношение на tech house и electro house жанровете. 2017 е перфектното време да покажат нещо ново. Това ще бъде новият им албум, който ще се казва Galvany Street.

Албумът ще съдържа 10 парчета и ще бъде своеобразно завръщане към pop корените на групата Planet Claire от началото на 90-те години на миналия век. 7 от парчетата в албума включват вокалите на Craig Walker – бивш вокалист на британската банда Archive. Urður Hákonardóttir от GusGus, Yates и Daniel Spencer също се включват като колаборатори. Mark Plati и Fritz Hilpert от Kraftwerk пък помагат при смесването на част от парчетата.

Galvany Street ще излезе през лейбъла на Booka Shade – Blaufield Music на 7-ми април, а пилотния сингъл Babylon ще се появи в началото на март.

More from bassline.bg

SERGO

Sergo е роден в Cофия. B края на 90-те години ce увлича по електронната музика и грамофонните плочи и до днес, те са неизменна част от живота му.