Beno-San – Bassline Podcast #002

beno-san-1
Beno–San – Bassline Podcast #002
Details

Artists:

Album/EP/Title:

Bassline Podcast #002

Labels:

Source:

bassline.bg

Release Date:

18.10.2014

 
Loud’N’Queer – Square
 

В последните няколко години, електронната музика напусна тъмните подземия, складовете и непретенциозните места, изкачвайки стълбите към все по-лъскави и все по-популярни клубове, достигайки до публика, която следва модни трендове и харчи огромни суми пари с единствената цел да афишира определен обществен статут. Заклетите фенове на dance музиката, бяха брутално изблъскани в ъгъла от заможни господа и напудрени дами, за които Nina Kraviz и Nina Ricci са едно и също нещо. В същото време определението underground се изпразни от съдържание, превръщайки го в удобен за промоутърите инструмент, защото сега “underground-a е модерен”. Благодарение на цялата тази парадоксална еклектика станахме свидетели на изрази, като “луксозен techno фестивал” и разбрахме, че всъщност Adam Beyer създава “песни”. Ако пък си решил да отидеш в някой клуб, за да потанцуваш или да послушаш любимият си DJ, ще трябва да се пребориш с няколко стотин човека на дансинга, които правят всичко друго, само не и да танцуват.

На фона на всичко това, ние от bassline.bg продължаваме да вярваме в суровата енергия, която dance музиката носи. Затова ще ви спестим конфетите и ще се фокусираме на музиката. Това е и основната идея, която стои зад всякакви събития свързани с bassline.bg. Ние вярваме, че не промоутърите и клубовете, а артистите са основния двигател на dance музиката. Знаем, че в България има не един и двама продуценти, които правят качествен саунд, но повечето са далеч от вниманието на родната публика. Бихме искали да ви запознаем с творчеството на тъкмо такива млади хора, защото искрено вярваме, че те заслужават внимание, а не разни пускачи, които се надпреварват да пускат по “модерните” софийски заведения. Затова, когато в полезрението ни попадна Beno-San, не се поколебахме веднага да го поканим за предстоящият ни showcase в клуб Жул Верн.

Beno-San е артистичният псевдоним на Рубен Ганев. Стилът му и въобще цялата му продукция е силно повлияна от лондонската underground сцена. Отдадеността му на електронната музика в последните 6 години, се трансформира в автентичен саунд, който трудно бихте сбъркали. Има издадени рилийзи за берлинският лейбъл Code 2 Recordings, единият от които ви представихме неотдавна и британския Illiterate Music. Специално за bassline.bg, Beno-San подготви и promo подкаст, само с негови авторски парчета създавани в последните 2 години. На 25-ти октомври по време на BASSLINE.BG SHOWCASE, Beno-San ще представи сет от негови стари и нови неиздавани все още парчета, както и парчета на голяма част от артистите, които са го вдъхновявали и продължават да го вдъхновяват.

Към line-up-a за предстоящото издание на BASSLINE.BG SHOWCASE се присъединяват и резидентите ни Tormentor и Kaloo, със стриктна house и techno селекция. Подготвили сме ви и няколко визуални изненади. Началото е след 22:00 часа, входът за събитието е 5 лева.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

1aa178dc-8358-4b71-8264-b9091509eb84
Avision – Innocence ​EP

Avision – Innocence EP

Avision storms into 2020 in fine fashion with his first EP for Maceo Plex’s Ellum Audio label. Playing the decks since just 12 years of age, this American artist grew up in the musically rich New York City scene and is now at the sharp end of it with his own new school techno sound.