Beno-San – Bassline Podcast #002

beno-san-1
Beno–San – Bassline Podcast #002
Details

Artists:

Album/EP/Title:

Bassline Podcast #002

Labels:

Source:

bassline.bg

Release Date:

18.10.2014

 
Coda Radio – Stay Focused – Square
 

В последните няколко години, електронната музика напусна тъмните подземия, складовете и непретенциозните места, изкачвайки стълбите към все по-лъскави и все по-популярни клубове, достигайки до публика, която следва модни трендове и харчи огромни суми пари с единствената цел да афишира определен обществен статут. Заклетите фенове на dance музиката, бяха брутално изблъскани в ъгъла от заможни господа и напудрени дами, за които Nina Kraviz и Nina Ricci са едно и също нещо. В същото време определението underground се изпразни от съдържание, превръщайки го в удобен за промоутърите инструмент, защото сега “underground-a е модерен”. Благодарение на цялата тази парадоксална еклектика станахме свидетели на изрази, като “луксозен techno фестивал” и разбрахме, че всъщност Adam Beyer създава “песни”. Ако пък си решил да отидеш в някой клуб, за да потанцуваш или да послушаш любимият си DJ, ще трябва да се пребориш с няколко стотин човека на дансинга, които правят всичко друго, само не и да танцуват.

На фона на всичко това, ние от bassline.bg продължаваме да вярваме в суровата енергия, която dance музиката носи. Затова ще ви спестим конфетите и ще се фокусираме на музиката. Това е и основната идея, която стои зад всякакви събития свързани с bassline.bg. Ние вярваме, че не промоутърите и клубовете, а артистите са основния двигател на dance музиката. Знаем, че в България има не един и двама продуценти, които правят качествен саунд, но повечето са далеч от вниманието на родната публика. Бихме искали да ви запознаем с творчеството на тъкмо такива млади хора, защото искрено вярваме, че те заслужават внимание, а не разни пускачи, които се надпреварват да пускат по “модерните” софийски заведения. Затова, когато в полезрението ни попадна Beno-San, не се поколебахме веднага да го поканим за предстоящият ни showcase в клуб Жул Верн.

Beno-San е артистичният псевдоним на Рубен Ганев. Стилът му и въобще цялата му продукция е силно повлияна от лондонската underground сцена. Отдадеността му на електронната музика в последните 6 години, се трансформира в автентичен саунд, който трудно бихте сбъркали. Има издадени рилийзи за берлинският лейбъл Code 2 Recordings, единият от които ви представихме неотдавна и британския Illiterate Music. Специално за bassline.bg, Beno-San подготви и promo подкаст, само с негови авторски парчета създавани в последните 2 години. На 25-ти октомври по време на BASSLINE.BG SHOWCASE, Beno-San ще представи сет от негови стари и нови неиздавани все още парчета, както и парчета на голяма част от артистите, които са го вдъхновявали и продължават да го вдъхновяват.

Към line-up-a за предстоящото издание на BASSLINE.BG SHOWCASE се присъединяват и резидентите ни Tormentor и Kaloo, със стриктна house и techno селекция. Подготвили сме ви и няколко визуални изненади. Началото е след 22:00 часа, входът за събитието е 5 лева.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg