By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

BEATPORT ПРЕКРАТЯВА STREAMING УСЛУГАТА СИ

Beatport ще прекратят audio и video streaming услугите, новинарският портал и events раздела на 13-ти май.

Details

Beatport ще прекратят streaming услугата, новинарският си портал и events раздела на 13-ти май. Това от своя страна ще доведе до прекратяването и на мобилното им приложение. От компанията казват, че ще се съсредоточат върху първоначалният си бизнес, а именно download портала.

Новината идва след като собственика на Beatport – SFX Entertainment отложиха търга за продажба на портала, който бе насрочен за 3-ти май. Офциалното изявление посочва, че търг ще има, но едва в края на месеца.

SFX придобиха Beatport преди 3 години, а желанието им бе да превърнат digital download портала в по-широка дигитална платформа. Всички нови услуги, както и редизайна на съществуващите сайтове бяха пуснати преди година. От тогава досега, SFX изпита сериозни финансови затруднения, а компанията бе обявена в несъстоятелност през февруари тази година.

Затварянето на тези услуги, ще доведе и до сериозни съкращения на персонала. Каква е точната бройка все още не е ясно. От портала искат да съсредоточат цялото финансиране в digital download магазина, като казват, че държат най-много именно на хората, спомогнали за превръщането му в най-големият онлайн магазин за електронна музика в света, а именно DJ-ите. Кой ще бъде новият собственик на Beatport обаче, предстои да разберем.

More from bassline.bg

MINISTRY OF SOUND С НОВО ЛОГО И ЮБИЛЕЙ

Лондонското дизайн студио Spin ребрандира Ministry of Sound с ново лого и цялостна нова визуална идентичност. Новото лого разчита отново на заоблените скоби, но затворените порти и короната са заместени от триъгълен модел на буквата “М”.

Fabric London ще отвори врати отново

Съвсем скоро лондонския клуб fabric ще отвори врати отново. След като в края на миналата седмица стана ясно, че клубът преговаря с областната управа и полицията за възобновяването на лиценза, днес те са постигнали съгласие, което е потврдено и от магистратите.