By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

BEATPORT ПРЕКРАТЯВА STREAMING УСЛУГАТА СИ

Beatport ще прекратят audio и video streaming услугите, новинарският портал и events раздела на 13-ти май.

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Beatport ще прекратят streaming услугата, новинарският си портал и events раздела на 13-ти май. Това от своя страна ще доведе до прекратяването и на мобилното им приложение. От компанията казват, че ще се съсредоточат върху първоначалният си бизнес, а именно download портала.

Новината идва след като собственика на Beatport – SFX Entertainment отложиха търга за продажба на портала, който бе насрочен за 3-ти май. Офциалното изявление посочва, че търг ще има, но едва в края на месеца.

SFX придобиха Beatport преди 3 години, а желанието им бе да превърнат digital download портала в по-широка дигитална платформа. Всички нови услуги, както и редизайна на съществуващите сайтове бяха пуснати преди година. От тогава досега, SFX изпита сериозни финансови затруднения, а компанията бе обявена в несъстоятелност през февруари тази година.

Затварянето на тези услуги, ще доведе и до сериозни съкращения на персонала. Каква е точната бройка все още не е ясно. От портала искат да съсредоточат цялото финансиране в digital download магазина, като казват, че държат най-много именно на хората, спомогнали за превръщането му в най-големият онлайн магазин за електронна музика в света, а именно DJ-ите. Кой ще бъде новият собственик на Beatport обаче, предстои да разберем.

More from bassline.bg

LANDR С НОВОВЪВЕДЕНИЯ В СФЕРАТА НА МАСТЕРИНГА

Светът се променя, музиката и технологиите също. А говорим ли за технологии, то те са направили възможно в днешно време хората на изкуството да създават и споделят музикалните си творби бързо и лесно с опцията това да се случва самостоятелно и в пълна независимост за самият артист.

Блогът E-Music-Bulgaria става e-music.bg

Създателят на блога e-music-bulgaria.blogspot.bg – Филип Ферфериев, представи новият уебсайт на платформата за електронна музика и музикални технологии e-music.bg. Новият уебсайт и домейн са съвсем естествено продължение на блога, в отговор на нарастналия интерес към него и промените в идеологията му от последните две години.