By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

BBE издава колекция от зората на ремиксите

Details

Labels:

В края на януари 2017, британския лейбъл BBE (Barely Breaking Even) ще издаде два тома с disco едити от зараждането на extended версиите в Ню Йорк озаглавени The Men In The Glass Booth. Компилациите са курирани от Al Kent, който се смята за британския аналог на Walter Gibbons.

През април тази година ви запознахме с историята на ремиксите и откъде тръгват те, кои са били пионерите на ремиксите и защо е имало нужда от тях в специалната ни тема Кой е изобретил ремиксите? В материала можете да откриете и някои от първите disco едити, които в средата на 70-те са имали огромен impact върху сцената и са променили dance музиката завинаги. Предстоящата компилация The Men In The Glass Booth ще представи тъкмо този период от музикалната история.

Най-забележителното парче в двата диска, според издателите, е ремикса на Walter Gibbons върху Ten Percent на Double Exposure за лейбъла Salsoul. Парче, което се смята за първият 12″ рилийз и чиято история също можете да си припомните от нашият special feature по темата.

Двойната компилация ще включва общо 30 парчета с едити от Walter Gibbons, François Kevorkian, Bobby DJ, Jellybean Benitez, Tee Scott, John Morales и други. Дисковете ще бъдат придружени от специална книжка с 40 страници.

The Men In The Glass Booth ще се появи на 27-ми януари 2017 от BBE.

More from bassline.bg

ROBERTO SOTGIA – COMPOST BLACK LABEL SESSIONS 355

355-тата част на Compost Black Label Sessions идва с доста приятен guest mix от германеца Roberto Sotgia. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=18115&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);