By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

След 13 години electronique.it спря работа

Екипът на медиата не е доволен от настоящото състояние на музикалния бизнес.

По-рано тази година ви съобщихме за закриването на сайта Ibiza Voice, който отразяваше в детайли всичко около dance сцената на Ибиза в продължение на 13 години. В материала обобщихме и някои от разделите, с които почитателите на dance музиката се сблъскаха през изминалата 2016 – печатното издание на Electronic Beats Magazine, DJhistory.com и DJBroadcast International.

На 6-ти февруари тази година, след също 13 години работа, италианското онлайн издание electronique.it обявиха на Facebook страницата си, че преустановяват работа завинаги. Изданието се фокусираше върху класическите house и techno стилове от Чикаго и Детройт и местната италианска електронна сцена, като съпортваше местни артисти през платформата и чрез лейбъла, който оперираше към нея.

Според поста, екипът на медиата “не е доволен от настоящото състояние на музикалния бизнес”. Като независима медиа за dance музика и култура в условията на българската действителност, ние от bassline.bg сме напълно наясно с трудностите, които повечето подобни издания имат. Тези случаи не са изолирани и определено ще бъдат само началото на всичко онова, което предстои в тази посока. Всичко това разбира се, поражда много въпроси и мисли, които смятаме да развием съвсем скоро не само на страниците на bassline.bg, но и в някое от следващите издания на Bassline Radioshow пo Coda Radio.

В края на постът екипът на electronique.it благодари на всички, коита са ги подкрепяли през годините.

More from bassline.bg

SPACE IBIZA Е НАЙ-ДОБРИЯТ КЛУБ СПОРЕД DJ MAG

Резултатите от гласуването в класацията на DJ Mag за Top 100 Clubs за 2016 вече са ясни. Space Ibiza отново е най-добрият клуб според класацията, след като миналата година беше втори, задминат от бразилския Green Valley, който оглави подреждането за 2015.