By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

25 години Soma – 25 години качествено techno

Details

Labels:

През август миналата година, лейбъла на дуото Slam – Soma Records, обяви началото на тържествата по повод 25 годишнината си. Кулминацията ще бъде излизането на сборната компилация Soma25 през март.

Някои от най-големите имена в techno жанра като Robert Hood, Jeff Mills, Josh Wink, Adam Beyer, Steve Bicknell и Funk D’Void правят приноса си за изданието с нови оригинални продукции, а други като Jonas Kopp, Kobosil и DeepChord пък ремиксират техни любими култови издания от каталога на Soma от годините назад. Компилацията ще включва общо 15 парчета, които ще бъдат издадени на 5 плочи. Едно от парчетата е чисто нов Modular ремикс от Slam върху Drive на Daft Punk.

Основан в началото на 90-те години на миналия век, Soma Records е един от най-добрите британски techno лейбъли. Освен с перфектния си каталог от любими techno парчета, лейбълът е познат на аудиторията и като основоположник на кариерата на Daft Punk, заради тройната сингъл поредица, която излиза в периода 1994 – 1996. През декември миналата година, родната публика приветства бурно дуото Slam, като част от световното турне на Svan Vath и кулминацията в честванията на 20 годишния юбилей на Metropolis.

Soma25 ще излезе на 31-ви март от Soma Records.

More from bassline.bg

MATTHIAS TANZMANN С НОВ АЛБУМ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Изминалата 2015 отбеляза 15 годишнината на лейбълът Moon Harbour, собственост на Matthias Tanzmann. Почти през цялата година той и артисти от ростера на лейбъла бяха в центъра на вниманието с редица партита из Европа, юбилейна компилация, празнични подкасти и Essential Mix-а на самият Tanzmann.