By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

2017 година: Meanwhile in Amsterdam…

Нощния кмет на Амстердам - Mirik Milan, организира първият Nacht voor de Nacht.

През 2014, Амстердам се сдоби с първият “нощен кмет” в света, това е бившият промоутър – Mirik Milan, който е само на 35 години. Развитието на проекта обаче, датира още от 2003. За двете си години на съществуване, проекта има небивал успех, а редица големи градове в света се присъединиха към инициативата. Лондон, Париж, Тулуза и Цюрих вече също имат такава позиция, а Берлин все още обмислят идеята за въвеждането й.

Нощният кмет е една от основните причини за неспиращата 24 часа икономика в Амстердам и възраждането на клубния живот там, превръщайки града в може би най-добрата парти дестинация днес. Редица клубове получиха 24-часови лицензи, някои от най-добрите фестивали се провеждат тъкмо в Амстердам, ресторанти, библиотеки… нощният живот в Амстердам е в разцвета си. Работата на нощния кмет определено за кратко успя да запълни пропастта между младите и администрацията, а в икономиката на града се вливат свежи инвестиции, които я бутат напред.

Тук само ще вметнем, че Амстердам е и е най-напредничавият град по отношение борбата с употребата на наркотици. Холандия беше първата страна в света, която подходи правилно към проблема – работейки в посока информираност и в помощ на обществото, а опитът им в тази посока от няколко години насам се обсъжда и в ООН.

На 25-ти февруари тази година, нощния кмет на Амстердам – Mirik Milan, организира първият мащабен клубен фестивал в града Nacht voor de Nacht (Night Before The Night). Фестивалът е по инициатива на фондация N8BM A’DAM, а кметът е основната връзка между отделните звена-участници в него. Събитието обхваща различни нощни активности в града, започващи с вечеря в ресторант, изложби, инсталации, посещения на клубове и въобще всичко, което превръща Амстердам в световна парти дестинация.

Идеята е гражданите и гостите на Амстердам да успеят да изпитат възможно най-много от нощните удоволствия на града, а защо не и да открият новото си любимо място. Идеята разбира се, е посрещната и с огромно одобрение от бизнеса.

Така на 25-ти февруари срещу билет от 15 евро, ще можете да посетите над 20 клуба в Амстердам, включително Melkweg, Shelter, Claire, De School, Radion и други. Пълната програма на Nacht voor de Nacht можете да видите тук.

Photo credits: Steve Parker

More from bassline.bg

GRANDBROTHERS – BEYOND ELECTRONIC MUSIC

Комбинацията между класическа и електронна музика, става все по-популярна в последните няколко години. Ако сте от редовните ни читатели, то със сигурност познавате работата и творчеството на David August.