By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

10 ГОДИНИ AUS MUSIC И ДВОЙНА КОМПИЛАЦИЯ

Details

Artists:

Labels:

Един от влиятелните лейбъли за електронна музика Aus Music празнува 10 годишен юбилей. Поводът ще бъде отбелязан с двойна компилация, която освен всичко се пада и 100-ният рилийз на лейбъла.

Компилацията ще се казва Aus 100 и ще съдържа 24 парчета разпределени на 2 немиксирани диска и един миксиран диск. По-голяма част от парчетата са на артисти, които през годините са издавали за лейбъла, като всички те са чисто нови и неиздавани към момента.

Част от артисти замесени в компилацията са Huxley, Pearson Sound, Appleblim, Midland, Cottam и Sideshow, който пък стоеше зад първият рилийз на лейбъла, заедно с Nick Höppner, Youandewan, Bwana, Sei A и DJ October. В компилацията влиза и ново колаборативно парче на собственика на Aus Music – Will Saul и October. Saul е и виновникът за събирането на парчетата в микс.

Aus 100 ще се появи на 8-ми юли на троен диск и digital, следвани от четворен винил през август. А от Boiler Room вече направиха премиера на едно от парчетата, това на Bicep & Hammer, което можете да чуете по-долу.

През юни, Aus ще издадат първият албум на Cassy, който следва излезлия през март албум на Sei A, а до края на 2016 се очаква дългосвирещ албум от Youandewan и EP от Recloose.

Aus Music стартира като подразделение на Simple Records през 2006, а собственоста му е поделена между Will Saul и един от най-добрите артисти на Ninja Tune – Fink. От тогава насам, Aus Music успешно размива границите между house и bass жанровете създавайки едно по-иновативно и разпозанваемо за лейбъла звучене.

От началото на 2014, AUS Music сключи партньорски договор с големия берлински лейбъл !K7 Records. Сделката обедини ростерите на двата лейбъла като предложи на аудиторията нов и съвременен бизнес модел в електронната музика. Именно през януари 2014 ви запознахме отблизо и подробно с работата на Aus Music и Will Saul в рубриката ни Label Spotlight, а текста можете да си припомните тук.

More from bassline.bg

FULLY SLICK

Александър Рашков, известен още под псевдонима Fully Slick, предлага една интригуваща смесица от мoдeрнo електронно звучене, примесено с класически елементи от house и disco музиката.

6115585
Derrick Carter – Live at Sonar Festival 2017

Derrick Carter – Live At Sonar Festival 2017

Пълен запис от близо двучасовия сет на Derrick Carter от тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона. Derrick Carter се изяви на SonarPub сцената преди Nina Kraviz в първата вечер на Sonar by Night.