ADVERTISING

jamie woon 728x90
eng_notice
Play this site on Shuffler.fm

DANIEL AVERY – DRONE LOGIC

Daniel Avery

Точно преди една година се появи микса на Daniel Avery за поредицата FABRICLIVE. От тогава насам, следим британеца отблизо, не само заради перфектният траклист, който беше сътворил, но и поради факта, че той е един от малкото продуценти насочили усилията си в развитието на acid жанра. Жанр, който досега се държеше на повърхността, благодарение най-вече на неумиращи класики създадени преди 20-тина години.

Не е тайна, че Daniel Avery е протеже на Erol Alkan, но това в никакъв случай не е повод да поствяме Avery в сянката на Alkan. Дори напротив. 24 годишният британец за 2 години направи ударен преход от старото си алтерего – Stopmakingme, към един от продуцентите допринасящи за развитието на електронна музика със свой индивидуален и новаторски подход, високо оценен от редица DJ-и. Drone Logic е заглавието на дебютният му албум. Стиловото разнообразие в него е ограничено до acid и analog techno, което го прави да звучи, като едно цяло парче. И въпреки това албумът е изключително динамичен. При все, че Drone Logic, не е просто поредният албум предназначен само и единствено за дансинга. В парчетата ясно си личат финеса и идеята зад всеки звук, както и премерената употреба на различни похвати и звукови елементи, характерни за acid жанра.

Някои от парчетата в Drone Logic са издавани в различни EP-та през последните две години, но трябва да отбележим, че в никакъв случай не са загубили енергията си и въздействат по абсолютно същият начин, по който са ни въздействали и тогава. Заглавните парчета от двете му култови EP-та – Water Jump и Need Electric, са включени в албума с нови версии. Няма да подминем All I Need – сингълът, който оповести появата на LP-то, както и These Nights Never End, чийто модулирани акорди влизат под кожата още при първо слушане. От новите парчета ни харесаха и Simulrec и Naïve Response, като подходящи за клубната публика, преди оптимистичния финал с Knowing We’ll Be Here.

Drone Logic излезе на 7-ми октомври от Phantasy Sound и определено е един от най-добрите албуми за годината.

Daniel Avery - Drone Logic LP

TRACKLIST:
01. Water Jump (Album Version)
02. Free Floating
03. Drone Logic
04. These Nights Never End
05. Naïve Response
06. Platform Zero
07. Need Electric (Album Version)
08. All I Need
09. Spring 27
10. Simulrec
11. New Energy (Live Through It)
12. Knowing We’ll Be Here

Find This ReleaseOur Rating: 5/6

Article views: 891