May
16

Smash TV – Noise & Girls

Author bassline.bg    Category MUSIC     Tags ,


Не сме много сигурни как трябва да представим албума на берлинското дуо Smash TV – дали като дебютен или като пореден нов. Noise & Girls e първият албум, който Holger Zilske и Kai Preusser правят изцяло заедно. Kai се присъединява към Smash TV още през 2001, но близо 10 години остава в сянка и помага на Holger само в определени случаи по работата му върху албумите Electrified ‎от 2001 и Bits For Breakfast от 2004 – и двата издадени от BPitch Control. Kai има и сериозни заслуги при реализирането на изключително успешния самостоятелен албум на Holger – Holz, което е и вероятната причина Kai в крайна сметка официално да стане част от Smash TV. Окончателната трансформация на дуото успешно се вписва в концепцията на лейбъла Get Physical, които реализират Noise & Girls.

Албумът съдържа 14 парчета и 1 iTunes only трак, който е едит на първият сингъл Back To The808, изсвирен само с Roland TR-808 Rhythm Composer, Elektron Monomachine и Minimoog Voyager. Именно то ни вкарва в известна заблуда по отношение звученето на албума, защото е със значително по-бавно темпо. Но още вторият трак Gaslamps ни връща буквално на дансинга. Много ни хареса Go – съвместна колаборация на Smash TV и Yoko Duo, друг музикален проект на Holger със шведът August Landelius. Няма да пропуснем и Most Valuable Prayer, парче което определено е от най-добрите в албума. Заглавието е достатъчно красноречиво за участието на църковен хор, семплиран върху жесток бийт. Ако обаче се надявате да чуете нещо подобно на Enigma или Era, ще останете разочаровани, защото тук говорим за денс музика, а вокалите в парчето по-скоро звучат, като част от бийта. Друг интересен трак е Sex, Drugs & Miami, който освен всичко звучи и доста нестандартно.

Whatever е първият реализиран сингъл от албума. Парчето включва вокалите на Cari Golden, въпреки че са трудно разпознаваеми, заради модулирането им. А с ремикси вече се разписаха Chopstick & Jonjon, Tigerskin и Anthony Middleton от Audiofly. Плановете на Smash TV са да реализират самостоятелно още 3 парчета от албума, като третото ще бъде избрано след ремикс конкурс в Beatport. Ремиксът на победителя ще бъде издаден в EP-то с марката Get Physical. В Noise & Girls, Smash TV са включили още колаборации с Maher Daniel, Mz Sunday Luv и Red Robin. 4.5/6