May
17

Nomi Ruiz – Borough Gypsy

Author bassline.bg    Category MUSIC     Tags ,


Nomi Ruiz е водещ фактор в нюйорската клубна сцена в последните години. Била е вокалистка на Hercules & Love Affair. След раздялата с Andy Butler и компания, сформира собствена банда – Jessica 6, а напоследък е търсен глас в различни проекти от Eli Escobar, Rampa и &ME. Отделно от музикалната си кариера, често дефилира и за ревюта на модния гигант Channel. А сега имаме възможността да чуем Nomi в една съвсем различна светлина – нещо, което лично ние винаги сме адмирирали.

Borough Gypsy е съвкупност от деведесетарски hip-hop парчета, които Nomi Ruiz е записвала в последните 10 години, но така и не виждат бял свят, заради факта, че певицата гради успешна кариера свързана с електронният саунд. Част от парчетата са професионални записи, други абсолютно експериментални. Nomi прекарва повече от 2 месеца, селектирайки тези записи, за да съживи един проект, в който разкрива най-съкровените и интимни моменти от живота си. Това е и причината парчетата да звучат толкова истински. Borough Gypsy е история за трудния живот на едно момиче израстнало сред опасните улици на Brooklyn. Трябва да признаем, че всички парчета ни докоснаха по един или друг начин, а след последното имахме усещането, че сме гледали изключителен филм.

В албума има доста баладични моменти, като Before The Words, Still Your Girl или Pray Away The Pain. Не трябва да пропускате Thug, заглавното Borough Gypsy и най-вече Burn All These Bones. Това, обаче си остават само условни предложения, защото всички парчета са едно цяло и всеки пропуск, би скъсал нишката, върху която се гради албума. А и сме сигурни, че и вие ще усетите чувството, което струи от гласа на Nomi във всяко едно парче, а това прави Borough Gypsy истински шедьовър.

Албума излезе под формата на mixtape за свободен download, а всичко по-интересно за проекта, може да откриете в различни интернет платформи – Soundcloud, Youtube и Tumblr. 6/6