May
17

Festival Guide: Meadows In The Mountains

Author bassline.bg    Category EVENTS     Tags


България за трета поредна година ще бъде домакин на фестивала за електронна музика Meadows In The Mountains. Той се провежда ежегодно през юни и предлага на посетителите си истински underground саунд, сред прохладата на Родопите. Тази година фестивалът ще се проведе на 7, 8 и 9 юни и освен разнообразен line-up, организаторите са подготвили и различни арт инсталации. Забавленията, обаче, ще са неограничени и предназначени предимно за екстремно настроените. Сред по-интересните предложения са: “Къпане под водопада”, “Пързалката на смъртта” и “Тревен бобслей”. Обикновено посетителите изграждат сплотена общност и преживяват три незабравими дни сред природата.

Съчетанието на къмпинг и фестивал прави Meadows In The Mountains уникален по своята същност. Той не се влияе от трендове, не имитира други по-големи фестивали и е истинско олицетворение на underground-а и в музикално и в общностно отношение. Трябва да признаем, че във времена, в които електронната музика върви по пътя на мейнстрийма, Meadows In The Mountains е глътка свеж въздух и буквално и преносно и разкрива истинската същност на жанра. Разбира се, няма да се уморим да повтаряме, че фестивалът се организира от чужденци, но среща и доста съмишленици и почитатели сред българската публика. Партньори на Meadows In The Mountains са нашите приятели от Off The Record, а това предопределя и участие на родни имена в line-up-а.

Сред водещите имена в него са Baby Prince – едната половинка от Wolf+Lamb, германският DJ Moomin, който само преди седмица се представи блестящо в поредния сешън на Boiler Room, британския квартет Mt. Wolf и холандския продуцент San Proper, който не отдавна гостува в София именно по покана на Off The Record. Nick Monaco и Wbeeza допълват списъка с артисти от различни краища на света. Към тях прибавяме и още над 20 имена, част от които обещават и допълнителни изненади от техни специални гости. Резидентите на Off The RecordLaylla Dane, Bosha и Garo също са част от line-up-а на фестивала.

Двамата заедно с Margg Names от 1000 Names и Stefak ще вземат участие в launch партито на фестивала, което ще е последното от серията такива партита, проведени в Лондон, Берлин и Амстердам. Освен всичко на 23 май във Fabrica 126, ще имате възможността да закупите тридневен пас за фестивала с 30% намаление.

Повече информация за фестивала, правилата които трябва да спазвате с оглед сигурността и безпроблемното протичане на събитието, точната локация, пълния line-up и най-вече истинската философия на Meadows In The Mountains може да откриете тук.