TEN WALLS С НОВО ПАРЧЕ С ТРАНСДЖЕНДЪР ВОКАЛИСТ

Ten Walls a.k.a. Mario Basanov представи нов трак в колаборация с трансджендър вокалиста Alex Radford. Парчето Shining бе пуснато за свободен download през уебсайта на литовската организация бореща се за правата на LGBT хората – LGL.

Това е поредния ход на Ten Walls, с който прави опит да се извини на световната LGBTI общност, след като през май тази година, в пост от личния си профил във Facebook определи хомосексуалните като “хора от друга порода” и сравни хомосексуалността с педофилията, упражнявана от католическите свещеници. Това се превърна в един от най-големите скандали разстърсвали dance музиката и стана повод името на Ten Walls да отпадне от line-up-ите на почти всички фестивали това лято. В същото време, booking агенцията му се разграничи от продуцента и прекрати договора си с него, а самият той отказа всичките си участия и се отдръпна от светлините на прожекторите тъкмо в момента, в който парчето му Walking With Elephants покори върховете на всички класации.

Shining идва месец, след като Ten Walls за пореден път направи опит да се извини за поста си в социалните мрежи. Вчера, той обяви появата на парчето в официалната си Facebook страница със следният пост:

Най-после. Повече от щастлив съм да споделя новото си парче Shining с вас. Зад стените на мълчанието стояха емоционални, безсънни и изпълнени с креативност дни и нощи. Постигнахме това заедно с Alex и ето, вече е ваше. Искам да изкажа специални благодарности на литовската LGBT общност LGL за тяхната подкрепа през цялото това време. Затова и премиерата на парчето ще бъде през техния уебсайт. Моля, посетете сайта, слушайте и свалете парчето напълно безплатно от тук. Коледа дойде по-рано тази година, затова блестете (shine) така, както никога досега. Мир. TW

От организацията LGL коментират подкрепата си към Ten Walls така:

Един от основните принципи на нашата организация е да строим мостове, а не бариери. Можем да изградим общество свободно от предразсъдъци и страхове, само ако сме отворени и готови да се учим от грешките си. Националната организация бореща се за правата на LGBT хората – LGL, аплодира бурно инициативата на Ten Walls да направи премиера на новото си парче Shining именно от уебплатформата на LGBT организацията. Силно вярваме, че това ще бъде малката стъпка към създаването на една отворена и цветна среда за литовското общество.

Editorial: Въпреки че участието на трансджендър вокалист в парчето Shining и използването на LGBT организация за неговото промотиране изглеждат като евтин PR и отчаян ход за помирение, по-голяма част от феновете са готови да забравят случката и да дадат шанс на Ten Walls. Това за пореден път доказва, че музиката е най-доброто средство за общуване, лишено от всякакви предразсъдъци и далеч от каквито и да било стереотипи, а силата на социалните мрежи е силно надценена. В крайна сметка, всичко това обедини феновете на електронната музика и показа, че въпреки размиването на редица определения стоящи в основата й, P.L.U.R. все още е там и все още е движещата сила на dance музиката.

radioshow_728x90

Leave a Comment