SOUNDCLOUD ПРЕМАХНАХА АКАУНТА НА NTS RADIO

NTS Radio се разделиха и с акаунта и архива качен в платформата.
TAGS:

Акаунта на британското NTS Radio бе премахнат от Soundcloud. Архивът с подкасти на станцията също е бил свален. Акаунта на NTS е последния към момента акаунт на редица подобни радиостанции, чийто профили в Soundcloud бяха свалени. Между тях е и този на Berlin Community Radio, който бе премахнат преди няколко седмици. Припомняме, че редица артисти също страдат от политиката на Soundcloud, между тях бе и Jackmaster.

От Resident Advisor са изпратили официално искане за коментар по случая до Soundcloud. От платформата са отказали всякакъв коментар за конкретни случаи и са заявили, че всички произведения качени в Soundcloud за които има сигнал, че нарушават закона за автроското право и са в несъответсвие с правилата на платформата ще бъдат премахвани незабавно. И допълват, че условията им за използване на платформата се доработват постоянно, за да могат да отговарят на все по-бързо развиващата се дигитална среда.

На този фон, платформата Mixcloud все още стои изолирана от подобни скандали, а потребителите й се увеличават ежедневно. В тази връзка, архивът на NTS Radio е достъпен именно в Mixcloud.

radioshow_728x90

Leave a Comment